Josipa Lisac grandioznim nastupom u Lisinskom obilježila 50 godina albuma “Dnevnik jedne ljubavi”

Foto: Filip Bušić

Josipa Lisac sinoćnjim je grandioznim nastupom pred prepunom koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog obilježila 50 godina albuma “Dnevnik jedne ljubavi”.

Bio je to prvi od dva zagrebačka koncerta rasprodana prije više od mjesec i pol dana. Drugi susret u Lisinskom planiran je za subotu, 25. veljače.

Naša najveća glazbena umjetnica večer je posvetila antologijskom izdanju koje označava ključni moment njene karijere, ali i kompletne diskografske povijesti našeg podneblja. Jubilarna obljetnica epohalnog albuma, bila je prilika za čuti i dio prebogatog kataloga iz nevjerojatne karijere duge više od pola stoljeća.

“Dnevnik” je podsjetnik na Josipinu glazbenu i životnu suradnju s Karlom Metikošem, a upravo je on ostavio autorski pečat na neke od njenih najprepoznatljivijih pjesama.

Foto: Filip Bušić

Josipa je u koncert uvela a capella izvedbom pjesme “Srela sam se s njim”, a uslijedile su “O jednoj mladosti” i “Sreća” kojima se koncert nastavio uz pratnju punog benda. Set listu koncerta činila je većina skladbi s “Dnevnika jedne ljubavi” ali i najveći hitovi karijere duge više od pola stoljeća. Lisinski je čuo “1000 razloga”, “Živim po svome” i “Vjerujem ti sve” kao i “Dunav ljubi nebo”, “Daleko” i “Ne prepoznajem ga”. Dakako mjesta je bilo i za klasike “Jedna kratka vijest” u a capella izvedbi, kao i “Boginja”, “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda” i “Magla”, dok je bis tradicionalno pripao skladbama “Ležaj od suza” i “Ispočetka”.

Euforična publika u rasprodanom Lisinskom ovacijama je ispratila najveću glazbenu umjetnicu ovih prostora. Bio je ovo prvi od dva rasprodana zagrebačka koncerta koji su izazvali ogroman interes publike iz Hrvatske, ali i mnogih europskih zemalja.

Josipa Lisac vraća se u Lisinski u subotu, 25. veljače, još jednom obilježiti 50 godina albuma “Dnevnik jedne ljubavi” uz presjek impresivne karijere.

Obljetničke koncerte povodom pola stoljeća albuma dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe prati i objava ekskluzivnog remasteriranog limitiranog vinila u izdanju Croatia Recordsa. Upravo je ovo izdanje dospjelo na sam vrh top liste najprodavanijih domaćih izdanja.