Izbornik Bruno Sabioni: Pokazali smo samopouzdanje, imamo predivnu kemiju u reprezentaciji

Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Pobjedom nad Srbijom 11:8 u osmini finala Europskog prvenstva, hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija plasirala se u četvrtfinale!

Nakon ove sjajne pobjede Hrvatski vaterpolski savez oglasio se na društvenim mrežama objavom u kojoj stoji: “Kakva utakmica, puna preokreta! Mučili smo se do poluvremena sa 6:4 za Srbiju, ali onda smo pokazali zube! Medvešek je zaključala vratnice, a sestre Butić, Brnetić i Rožić preuzele odgovornost u napadu! Svaka čast djevojke!”

“Nadale smo se da ćemo se puno brže odvojiti i zato nam nije lako pao početak utakmice, ali dogovorili smo jasno, utakmica traje 32 minute i nema predaje niti jednog trenutka, te je to rezultiralo pobjedom. Mi se dobro poznajemo sa Srpkinjama u smislu da se često susrećemo, rivalstvo je najveće i te su nam utakmice i najteže. Zato jer se predobro znamo, pa je jako teško iznenaditi”, izjavila je nakon utakmice Kiara Brnetić koja je zabila tri pogotka.

Bruno Sabioni, hrvatski izbornik, je rekao: “Nije nam bilo jednostavno jer smo došli ipak s tri poraza, a one s tri pobjede. Vidio se taj grč, ali imamo predivnu kemiju u reprezentaciji. Čak i kada smo gubili, nismo dopuštali da ‘padnu glave’, samopouzdanje. To je pokazala ova utakmica. Kod 7:4 za Srbiju, njihove su se igračice već počele smješkati i tu smo osjetili trenutak da ih imamo.”

“Toliko sam sretan radi ovih djevojaka i ja se samo nadam da će im ovo biti motiv za dalje”, istaknuo je Sabioni.