IKEA povlači seriju stropnih lampi! Ako ste kupili ovakvu lampu možete je vratiti, čak i bez računa

IKEA - lampa Calypso
Foto: Press

IKEA poziva sve kupce koji su kupili CALYPSO stropne lampe nakon 1. kolovoza 2016. da provjere oznaku datuma na proizvodu. Točan datum proizvodnje lampe formatiran je kao oznaka godine i tjedna u godini. Sporne su lampe s oznakama od 1625 do 1744.

“IKEA je primila izvješća o padu staklenih sjenila te kako bismo smanjili rizik za naše kupce, IKEA povlači iz prodaje sve CALYPSO stropne lampe proizvedene između i uključujući ove oznake datuma proizvodnje: 1625 do 1744”, stoji u priopćenju ove kompanije.

IKEA poziva sve kupce koji posjeduju CALYPSO stropnu svjetiljku proizvedenu tijekom spornih datumskih oznaka da je vrate u robnu kuću, gdje će im biti zamijenjena novom CALYPSO lampom ili punim povratom plaćenog iznosa, pri čemu nije potrebno priložiti račun.

“Iako je iznimno niska vjerojatnost da će se daljnji padovi opet dogoditi, rizik je više nego dovoljan razlog da IKEA povuče sporne lampe”, kaže Emilie Knoester, menadžerica odjela za rasvjetu i pametne domove u IKEA of Sweden, te nastavlja: “Sigurnost kupaca je glavni prioritet za tvrtku IKEA, zbog čega smo se – zbog mjera predostrožnosti – odlučili na povlačenje zahvaćene serije.“

“Sigurnost proizvoda za tvrtku IKEA vrlo je ozbiljno pitanje. Svi naši proizvodi su testirani i usklađeni s važećim standardima i zakonima. Unatoč tome, primili smo izvješća da su CALYPSO staklena sjenila padala. Kako bismo zaštitili kupce i izbjegli daljnje incidente, odlučili smo povući sporne proizvode, a kupcima nudimo potpuni povrat novca ili zamjenski proizvod”, ističe se u priopćenju.

Kako bi mogli vidjeti datum proizvodnje, lampu morate rastaviti i skinuti. Evo kao to učiniti:

IKEA - lampa Calypso
1. Pažljivo izvucite pokretnu capicu / 2. Držeći pokretni dio izvučenim, maknute (skinite) sjenilo / Foto: Press
Komentari