IKEA OBJAVILA: Ako ste kupili ovaj proizvod, nemojte ga koristiti!

Foto: Pixabay

IKEA zbog pucanja zidnih nosača objavljuje produženi opoziv radi popravka određenih LETTAN ogledala. IKEA poziva sve kupce koji posjeduju LETTAN ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje da ih prestanu upotrebljavati i besplatno naruče zamjenske zidne nosače.

“Tvrtka IKEA razvija svoje proizvode uz strogi program procjene rizika i ispitivanja kako bi bila sigurna da će proizvodi zadovoljiti sve primjenjive zakone i norme na tržištima na kojima se prodaju. Unatoč tomu, saznali smo da neki nosači kojima se LETTAN ogledala pričvršćuju na zidove pucaju. To je pak dovelo do neočekivanih padanja ogledala. U siječnju 2023. tvrtka IKEA je objavila da zbog pucanja zidnih nosača povlači određena LETTAN ogledala radi popravka. Nakon daljnjeg detaljnog istraživanja, kao i dodatnih provjera kod naših dobavljača, otkrili smo da su neispravni zidni nosači korišteni u proizvodnji u duljem periodu nego što je to dosad bilo poznato tvrtki IKEA. Kako je sigurnost naših kupaca naš prioritet, IKEA je, kao mjeru opreza, odlučila proširiti opoziv radi popravka”, priopćila je IKEA.

LETTAN ogledala na koja se odnosi ovo povlačenje sada uključuju:
• sva LETTAN ogledala s oznakom datuma prije i uključujući 2105 (GGTT)
• LETTAN ogledala s brojem dobavljača 21944 i oznakom datuma prije i uključujući 2325 (GGTT)

Oznaka datuma i broj dobavljača mogu se pronaći na etiketi na stražnjoj strani LETTAN ogledala. Na njoj se nalaze broj dobavljača (21944) i oznakom datuma (2152 = Godina Godina Tjedan Tjedan) označenom crvenom bojom.

“Za naručivanje potrebnog broja zamjenskih nosača s oznakom proizvoda 139298/1 posjeti IKEA.hr ili se obrati tvrtki IKEA na besplatni broj 01/445-5444”, stoji u priopćenju

IKEA se također ispričala na potencijalnim neugodnostima koje bi moglo uzrokovati ovo povlačenje radi popravka.