IKEA povlači METALLISK kuhalo za espresso, utvrđeno je da može prsnuti prilikom upotrebe

Foto: IKEA

IKEA je objavila da povlači METALLISK kuhalo za espresso za kuhalište od 0,4 l jer može prsnuti tijekom upotrebe.

“IKEA potiče sve kupce koji posjeduju METALLISK kuhalo za espresso za kuhalište od 0,4 l sa sigurnosnim ventilom od nehrđajućeg čelika i oznakom datuma između 2040 i 2204 (ggtt) da proizvod prestanu upotrebljavati te da se jave tvrtki IKEA kako bi dobili povrat cjelokupnog iznosa”, stoji u objavi ove tvrtke.

Sigurnost je, ističe se u priopćenju, najveći prioritet tvrtke IKEA i stoga povlačimo METALLISK kuhalo za espresso sa sigurnosnim ventilom od nehrđajućeg čelika i oznakom datuma između 2040 i 2204 (ggtt) zbog povećane opasnosti od prsnuća proizvoda tijekom upotrebe. Rizik je povećan nakon promjene materijala i konstrukcije sigurnosnog ventila, stoga su povlačenjem obuhvaćeni samo proizvodi sa sigurnosnim ventilom od nehrđajućeg čelika (srebrne/sive boje).

Povlačenjem nisu zahvaćene druge jedinice, stoji u priopćenju.

METALLISK kuhalo za espresso sa sigurnosnim ventilom od nehrđajućeg čelika i oznakom datuma između 2040 i 2204 (ggtt) moguće je vratiti u robnu kuću IKEA i tako ostvariti povrat cjelokupnog iznosa. Pri tome nije potrebno priložiti dokaz o kupovini (račun).

“Ako želiš saznati više, posjeti IKEA.hr ili se obrati tvrtki IKEA na besplatan broj 01/445-5444. IKEA se ispričava na potencijalnim neugodnostima koje može uzrokovati ovo povlačenje”, stoji u priopćenju.