“Hvala na suradnji!” Direktor Gradske plinare Zagreb podnio ostavku!

Gradska plinara Zagreb
Foto: ZG express

Miroslav Živko, direktor Gradske plinare Zagreb, podnio je ostavku! O svojoj odluci Živko je obavijestio zaposlene i članove Nadzornog odbora putem maila, ali nije naveo razloge ostavke, piše Jutarnji list.

“Drage kolegice i kolege, želim vas obavijestiti da sam s današnjim danom podnio ostavku na mjesto direktora Društva. Zahvaljujem svima na suradnji i od srca Vam želim sve najbolje u životu. Pozdrav”, stajalo je u e-mailu poslanom djelatnicima Gradske plinare.

Nakon što je zagrebačka Gradska skupština odobrila krajem prošloga tjedna Zagrebačkom holdingu podizanje kredita od 240 milijuna eura, otvorio se cijeli niz problema. Na tom je zaduženju kojim rukovodi Tomislav Tomašević, kako bi sanirao dugove i gubitke Holdingovih poduzeća, puklo partnerstvo SDP-a i Možemo, raskolio se gradski SDP na one lojalne Tomaševiću i one koji ga kritiziraju, a izbačen je iz stranke zagrebački predsjednik SDP-a Viktor Gotovac, podsjeća Jutarnji.

Na sudbonosnom glasovanju za golemi kredit Gotovac nije ni došao, a od pet članova gradskog Kluba SDP-a “za” je glasalo njih dvoje, Joško Klisović i Davorka Moslavac Forjan, spašavajući time Tomaševićevo zaduženje i skupštinsku većinu.