Hrvatski barokni ansambl koncertnu sezonu otvara glazbenom posvetom obitelj Bach

Foto: Arhiv HRBA

Hrvatski barokni ansambl otvara 23. koncertnu sezonu glazbenom posvetom obitelj Bach u nedjelju 22. siječnja u kazalištu Kerempuh.

Johann Sebastian Bach s pravom slovi za jednog od najvećih skladatelja svih vremena, a njegovo stvaralaštvo vrhunac je cijelog baroknog razdoblja. Potekao je iz glazbene obitelji, otac ga je podučavao violini, a stric i brat čembalu i orguljama.

Laura Vadjon | Foto: Arhiv HRBA

Johann Sebastian Bach je imao doista veliku obitelj – čak dvadesetoro djece, a neki od njegovih sinova i sami su postali uspješni i poznati skladatelji.

Koncertom “Obitelj Bach” Hrvatski barokni ansambl otvara svoju 23. koncertnu sezonu, a na programu će se naći djela oca Johanna Sebastiana i sinova Johanna Christiana i Wilhelma Friedemanna.

Poseban gost na koncertu bit će finski čembalist Aapo Häkkinen koji će preuzeti i umjetničko vodstvo, a kao solisti nastupiti će Sonja Runje, alt i Pavao Mašić, čembalo.

Barok kao misija

Hrvatski barokni ansambl osnovan je 1999. godine s jasnom misijom – pružiti poklonicima glazbe povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. Ravnateljica ansambla je Laura Vadjon, renomirana violinistica i profesorica Muzičke akademije.