Izbornik Horvat zna kako treba igrati protiv Danske: “Moramo biti čvrsti i bezobrazni, na rubu dozvoljenoga”

Foto: Screenshot

U prvoj utakmici druge, odnosno glavne faze natjecanja na Svjetskom prvenstvu, hrvatska rukometna reprezentacija odmjerit će snage s Danskom.

Dvoboj u Malmo Areni na rasporedu je u četvrtak u 20:30 sati, a izabranici Hrvoja Horvata oprobali su danas, nakon što su doputovali iz Jonkopinga, gdje su odigrali prve tri utakmice na turniru, novi teren, javlja HRT.

“Došli smo malo osjetiti dvoranu, izbaciti iz nogu ovaj trosatni put od Jonkopinga do ovdje”, rekao je na početku izbornik Horvat.

Zna kakva njegova momčad mora biti ako želi imati šansu protiv jakih Danaca:

“Imamo jednog protivnika koji ne dozvoljava loš dan, koji ne dozvoljava crne rupe, moramo od samog početka, što nije bio slučaj u Jonkopingu, otvarati jako i koncentrirano, probati navući utakmicu na svoj mlin.”

Izdvojio je jake strane protivnika i kako im se suprotstaviti:

“Imaju jako dobru tranziciju, drže visok tempo, opasni su sa svih pozicija i imaju fantastičnog golmana. Moramo biti disciplinirani u napadu, ne dati im da se rastrče, ne dati im njihovu igru koju oni žele, natjerati ih da napadaju što više na našu zonu 5-1, biti čvrsti i bezobrazni, na rubu dozvoljenoga, to je jedini recept.”

“Očekujem da sutra 5-1 bude bolja nego dosad, očekujem dodatnu agresiju, da svaki atom snage bude usmjeren u obranu, da svaka odbijena lopta bude naša, da svaki centimetar terena osvojimo i da se bacamo na glavu za svaku loptu, samo tako možemo udariti na Dance”, naglasio je Horvat.

“Nemamo više opterećenja, neke stvari smo si rekli i razjasnili, želimo uživati u utakmici. Ovo je prekrasna dvorana, očekujemo i naše navijače, ali igrati pred punom dvoranom dečkima će sigurno biti dodatan poticaj”, zaključio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.