Hrvatska udruga medicinskih sestara održala akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Hrvatska udruga medicinskih sestara održala akciju dobrovoljnog darivanja krvi
Foto: Zagreb.hr

Hrvatska udruga medicinskih sestara je, već tradicionalno, obilježila 28. Svjetski dan bolesnika akcijom dobrovoljnog darivanja krvi pod geslom “Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima”.
 
Akcija za cilj ima potaknuti građane na dobrovoljno darivanje krvi te na taj način pomoći u ostvarivanju brzog, kvalitetnog i sigurnog liječenja bolesnika.

Tradicionalnu akciju u Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj podržao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, napomenuvši pritom da iako više ne može davati krv, može dati potporu “najplemenitijim ljudima jer darivaju ono najvrijednije što imaju za zdravlje i dobrobit drugih”.

Dodao je će Grad Zagreb i u budućnosti davati potporu Udruzi te će i nadalje nagrađivati redovite darivatelje.

Predsjednica Hrvatske udruge medicinskih sestara Tanja Lupieri naglasila je da su se ovogodišnjoj akciji pridružili svi veći transfuzijski centri u Hrvatskoj: KBC Osijek, KBC Rijeka, OB Varaždin i KBC Split, a osim građana sudjeluju i medicinske sestre, medicinski tehničari, studenti sestrinstva te polaznici škola za medicinske sestre i tehničare.