Napokon se gradi Jarunski most!? Grad je zatražio novu lokacijsku, projekt će biti gotov do kraja godine…

Napokon se gradi Jarunski most!? Grad je zatražio novu lokacijsku, projekt će biti gotov do kraja godine...

Još 2007. pokojni Jure Radić sa suradnicima izradio je projekt Jarunskog mosta koji je pobijedio na javnom natječaju među deset pristiglih, a 2011. je izdana lokacijska dozvola za njegovu gradnju.

Dalje se nije dogodilo ništa, ali most nije pao u zaborav – svako malo ga spomene gradonačelnik Milan Bandić govoreći o projektima u gradu koje treba realizirati.

Sad je ponovo načinjen jedan konkretan korak – na aktualnom satu posljednje sjednice Gradske skupštine Bandić je rekao da je predan zahtjev za izdavanje nove lokacijske dozvole.

“Tražili smo lokacijske dozvole za tri dionice na trasi produžene Vrapčanske ulice, koja bi povezivala Ilicu s Jadranskom avenijom, a koja uključuje i sam most. Prva dionica, duljine 1500 metara, podrazumijevala bi gradnju mosta, druga dionica išla bi od mosta do Horvaćanske ceste i bila bi duga oko 1300 metara, a treća od Horvaćanske do Zagrebačke ceste i uključivala bi nadvožnjak koji bi išao iznad Zagrebačke avenije”, pojasnio je Dinko Bilić, pročelnik Ureda za izgradnju grada, u izjavi za Večernji list.

U izradi je i projektno-tehnička dokumentacija, a lokacijske dozvole očekuju potkraj travnja.

“Nakon izdavanja lokacijskih dozvola, bit će pokrenuta izrada parcelacijskih elaborata, a nakon njihove izrade i ovjere, projektno-tehnička dokumentacija za navedene dionice bit će dostavljena Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada na rješavanje imovinsko-pravnih poslova, što se očekuje potkraj ljeta ove godine”, ističe pročelnik Ureda za izgradnju, dodajući da je u planu za ovu godinu izrada glavnog i izvedbenog projekta.

Prvi je to na listi Bandićevih prioriteta već dulje vrijeme, a sad je, čuje se u Gradu, napokon došlo vrijeme da se realizira jer je rotor pri kraju.

Time će se stanovnicima zapadnog dijela Zagreba omogućiti da ne idu na veliki kružni tok, već će se dio automobila preusmjeriti na most te time rasteretiti rotor.