U Gradskoj upravi održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Foto: Zagreb.hr

Mnogobrojni zaposlenici zagrebačke Gradske uprave pokazali su danas veliko srce i sudjelovali u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi, što se održava u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb i Udruge darivatelja krvi, uz podršku Grada Zagreba.

Okupljene darivatelje obišla je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić u društvu pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo dr. Vjekoslava Jeleča.

Zamjenica Majić izrazila je zahvalnost organizatoru, predsjedniku Udruge darivatelja krvi Tomislavu Glušiću i stručnom osoblju, a posebnu zahvalu uputila je djelatnicima Gradske uprave na iznimno velikom odazivu. “Gradonačelnik je osobno podržao održavanje ove akcije u prostorima Gradske uprave”, istaknula je zamjenica te dodala kako su Zagrepčani i danas pokazali izrazitu solidarnost, usprkos svim nedaćama koje su nedavno pogodile Zagreb – od potresa i poplave do koronavirusa.

Gospodin Glušić naglasio je kako je ovo prvo organizirano darivanje krvi u Gradskoj upravi nakon čak 10 godina i izrazio veliko zadovoljstvo neočekivanim odazivom gradskih zaposlenika. Kako je objasnio, uslijed svih okolnosti, posebice zbog pandemije koronavirusa, zalihe krvi su posljednjih mjeseci na alarmantno niskoj razini.

Pozvao je i sve građane dobrog zdravstvenog stanja da se odluče na plemeniti čin darivanja krvi te tako pomognu najpotrebitijim i najbolesnijim sugrađanima.