HRVATSKA POŠTA OBJAVILA: Obustavljen poštanski promet s Velikom Britanijom

Foto: Hrvatska pošta

U tijeku je obustava svih vrsta prijevoza iz zemalja kontinentalne Europe prema Velikoj Britaniji koja uključuje i poštanski promet u otpremi i prispijeću.

Sukladno obustavi prijevoza Hrvatska pošta do daljnjeg neće zaprimati pošiljke namijenjene slanju prema Velikoj Britaniji, priopćeno je danas iz Hrvatske pošte.

Od početka prosinca poštanski promet s Velikom Britanijom odvija se vrlo otežano s čestim zastojima u oba smjera. Na zastoje utječu velike količine pošiljaka koje putuju Europom i aktualna pandemijska kriza koja je zahvatila većinu poštanskih operatera i utjecala na protočnost prometa.

“Pozivamo korisnike da se prije slanja pošiljke ili online narudžbe iz inozemstva informiraju o aktualnom stanju u prometu na internetskim stranicama Hrvatske pošte – https://www.posta.hr/stanje-u-medunarodnom-postanskom-prometu/8392“, stoji u priopćenju.

Hrvatska pošta zahvaljuje korisnicima na strpljenju i poziva ih da se u slučaju pitanja ili nejasnoća jave na telefonski broj 072 303 304 ili putem mrežnog obrasca.