Hoće li se Švaljek kandidirati za gradonačelnicu? Evo što ona kaže…

Sandra Švaljek, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, ne želi se (još) izjasniti hoće li na eventualnim prijevremenim izborima u Zagrebu biti kandidatkinja za gradonačelnicu.

sandra-svaljek

Ustvrdila je da nije razgovarala sa strankama koje bi podržale njezinu kandidaturu.

Švaljek je novinarima u Muzeju suvremene umjetnosti, gdje je otvorila međunarodnu konferenciju “Municipial Investement & Development Arena 2015.” rekla da o prijevremenim izborima “u ovom trenutku znamo vrlo malo”, pa se na pitanje o mogućoj kandidaturi neće izjašnjavati.

Upitana bi li se na prijevremenim izborima kandidirala samostalno ili s nekom strankom, Švaljek je rekla da su u ovom trenutku mnoge opcije otvorene. “Mnogi scenariji se razrađuju, naravno da je i meni prošlo kroz glavu što ću ja u bilo kojem od tih scenarija, ali to ću za sada ostaviti za sebe”, kazala je.

Na pitanje je li i dalje uz gradonačelnika Milana Bandića, jer je na poziciju zamjenice došla kao dio njegove Nezavisne liste, Švaljek je uzvratila kako je Bandić trenutačno spriječen u obnašanju dužnosti, a ona provodi program koji je pobijedio 2013. godine na lokalnim izborima.

Bandićev rad, kaže Švaljek, trenutno ne može podržavati, ali podržava ga u njegovoj borbi za vlastito dostojanstvo.