HDZ-ovci prozvali “druga” Bandića, on oštro odgovorio

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić prozvao je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da, istim modelom kao premijer Zoran Milanović, rasprodaje “obiteljsko srebro”, na što mu je Bandić odgovorio da su HDZ-ovci zadnji koji mogu dijeliti packe drugima.

zg-holding-630-2
“Drug Milan Bandić, istog ideološkog korijenja kao i aktualna SDP-ova vlada, čini isto: Dok Milanović najavljuje privatizaciju Croatia osiguranja, Hrvatske poštanske banke i monetizaciju Hrvatskih autocesta, Bandić istim modelom rasprodaje ‘obiteljsko srebro’. Izdvajanjem pojedinih podružnica priprema tlo za njihovu prodaju tako da bi u privatne ruke trebale otići usluge odvoza smeća, održavanja zgrada i tržnica”, ističe Mikulić u priopćenju.
Navodi kako bi prodajom šest tvrtki Zagrebački holding mogao zaraditi samo 230 milijuna kuna, što je tek nešto više od mjesečnog iznosa za plaće zaposlenika. Podsjeća i na Milanovićevu izjavu pred lokalne izbore prije četiri godine da je Bandić najbolje što SDP može ponuditi Zagrebu.
“Milan Bandić je dio upravljačkog aparata punih 15 godina – prije u dresu Socijaldemokratske partije, a danas pod nazivom Grupa birača Milana Bandića”, ističe Mikulić.
Naglašava kako Klub zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ u Gradskoj skupštini neće podržati “instant rješenja Bandića” koja, upozorava, upućuju na model privatizacije gradske imovine, što će u konačnici građankama i građanima donijeti višu cijenu i nižu kvalitetu komunalnih usluga.
“Glavni zagovaratelji i tvorci Zagrebačkog holdinga bili su 2006. Bandić i današnji predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić. Danas nas ti isti “spasitelji” uvjeravaju da je ovakav Holding potpuni promašaj te da se hitno moraju povući radikalni potezi”, navodi Mikulić. Upozorava kako donošenje važnih odluka po hitnom postupku i bez sagledavanja što one znače za Holding i Grad Zagreb predstavlja “čisti avanturizam i po logici stvari neće dobro završiti”.
Na prozivke zagrebačkog HDZ-a Bandić je odgovorio na Trgu bana Jelačića gdje je otvorio “Dane meda u Zagrebu”. “Da su oni napravili reda u trgovačkim društvima u vlasništvu države ne bi bilo ni Fimi medije i riješili bi neke probleme. Pa oni su zadnji koji mogu dijeliti packe drugima. Dok su bile državne tvrtke kasica-prasica HDZ-a dotle je bilo sve u redu. Kada se u Zagrebu hoće napraviti reda i pripremiti trgovačka društva za tržišnu utakmicu koja dolazi, onda je nastala panika”, izjavio je Bandić novinarima.
SDP-ovce je pozvao da svoj zahtjev za referendumom oko Zagrebačkog holdinga upute njihovu predsjedniku i premijeru Milanoviću, ali oko Vladinih najava za privatizaciju Croatia osiguranja i HPB-a, “a neka puste nas u gradu da radimo svoj posao”.
“A što se tiče HDZ-a, neka rade i oni svoj posao. Svi ćemo raditi svoj posao. Ja u svojih 13 i pol godina nisam ništa prodao nego sam kupio nekretnina za 500 milijuna eura. Petnaest nekretnina, a ovih dana ćemo imati i ‘presicu’ pa ću vam obrazložiti što je Grad Zagreb kupio pod palicom gradonačelnika Bandića”, poručio je Bandić.