HAZU: Održan znanstveni kolokvij “Hrvatski književnici i Ovidije; u povodu dvijetisućite obljetnice smrti”

HAZU: Održan znanstveni kolokvij "Hrvatski književnici i Ovidije; u povodu dvijetisućite obljetnice smrti"
Foto HAZU

U velikoj dvorani palače Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održan je znanstveni kolokvij “Hrvatski književnici i Ovidije; u povodu dvijetisućite obljetnice smrti”.

Znanstveni kolokvij se održava u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Znanstvenom kolokviju su nazočile glavna savjetnica ministrice kulture, Dubravka Đurić Nemec te savjetnica ministrice obrazovanja, Ivana Franić. Akademkinja Dubravka Oraić Tolić pozdravila je okupljene u ime predsjednika HAZU te je podsjetila da je Publije Ovidije Nazon jedan od najvećih pjesnika svih vremena. Naglasila je da je ovaj znanstveni kolokvij vrijedan kulturni projekt o vrijednoj moći pjesničke riječi.

Predstavnica organizacijskog odbora, prof. dr. sc. Cvijeta Pavlović, naglasila je da je riječ o svjetskoj manifestaciji i hvalevrijednom projektu koji potiče na novo znanstveno istraživanje i moguća nova otkrića.

Predavanja su održali Vinko Grubišić, dopisni član HAZU, akademici Darko Novaković, Tonko Maroević i Boris Senker, prof. dr. sc. Cvjeta Pavlović, doc. dr. sc. Gorana Stepanić, dr. sc. Bratislav Lučin, izv. prof. dr. sc. Neven Jovanović, prof. dr. sc. Iva Grgić Maroević te prof. dr. sc. Olga Perić.