Gradonačelnik Prištine u dvodnevnom posjetu Zagrebu

izaslanstvo_pristine_bandic

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je izaslanstvo Grada Prištine predvođeno gradonačelnikom Shpendom Ahmetijem.

Na sastanku u povijesnoj palači Dverce potvrđena je daljnja suradnja dvaju glavnih gradova, osobito na području kulture, a razgovaralo se i o projektima vezanima uz javni prijevoz te promet u mirovanju, kao i o regionalnoj suradnji, objavljeno je na službenoj web stranici Grada Zagreba.

Posjet kosovarskog izaslanstva nastavak je razgovora o aktualnim projektima koji za svrhu imaju implementaciju zagrebačkih rješenja prometa u mirovanju, javnog prijevoza i sl., u prištinsku svakodnevicu.

Tim tragom, izaslanstvo će u okviru dvodnevnog boravka u Zagrebu održati sastanke s predstavnicima Grada i Holdinga a obići će i Pametnu sobu Grada Zagreba, gdje će se upoznati s besplatnom web aplikacijom MojZagreb koja Zagrepčanima omogućuje jednostavnu internetsku prijavu nepravilnosti i komunalnih problema u gradu te zaprimanje povratnih informacija po pitanju njihove sanacije. Gosti će također razgledati zgradu Hitne pomoći u Heinzlovoj ulici i zagrebačku Arenu.

Nastavno na Sporazum o prijateljstvu i suradnji Zagreba i Prištine, potpisanom prije tri godine, ovime dva prijateljska grada jačaju gospodarske i kulturne veze te razmjenjuju iskustava u upravljanju gradovima.

Tako je dogovorena i kulturna razmjena u nadolazećem vremenskom razdoblju u vidu koncertnih i kazališnih gostovanja, a poseban naglasak stavio se na moguću regionalnu suradnju koja bi za cilj imala zajedničke projekte financirane kroz fondove Europske unije.

Uz zagrebačkog gradonačelnika, sastanku su prisustvovali pročelnica za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pomoćnik pročelnika za prostorno uređenje izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mate Kraljević, pomoćnik pročelnice za zdravstvo Gzim Redžepi, te Ljuba Žgela, direktorica Holdingove podružnice ZET.

Izaslanstvo Grada Prištine, uz gradonačelnika, činili su zamjenik Dardan Sejdiu i ministar savjetnik Uliks Emra.

Foto: Zagreb.hr