Stiže limuzina kojom Korejci kane osvojiti europsko tržište u D segmentu

kia-optima-1

Kia na salonu u Frankfurtu 15. rujna predstavlja četvrtu generaciju limuzine Optima, koja na europsko tržište stiže krajem godine.

Nova Optima donosi moderan, novi vanjski izgled, atraktivnu unutrašnjost s više prostora za sve putnike u vozilu, široku ponudu novih tehnologija i veliki izbor efikasnih motora.

Novi model će ponuditi više prefinjenosti te unaprijeđenu upravljivost u odnosu na odlazeći model, dok istovremeno zadržava sportski imidž koji je Optimu uzdigao među Kijine najprodavanije modele širom svijeta.

Optima, nastala pod budnim okom Petera Schreyera, Kijinog glavnog dizajnera i predsjednika Kia Motors, svojim suvremenim izgledom, oštrim linijama i produženom siluetom limuzine nudi još veću markantnost na cesti.

Limuzina Optima, koja u prethodnim generacijama nije igrala veliku ulogu za Kiju u Europi, s novim modelom donosi i Kijine ambicioznije europske planove u izuzetno konkurentskom D segmentu, gdje glavne uloge pripadaju njemačkim limuzinama.

Kao i svi ostali modeli Kia i Optima će svojim kupcima nuditi 7-godišnje jamstvo (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja kilometraže). Novu Optimu će za europsku tržište proizvoditi u Kijinoj korejskoj fabrici u Hwasungu.