Nova urnebesna predstava: Političar Zuhra predizbornim parolama digao Skradin na noge

Predizborna kampanja tek je počela, a Skradin se proteklog vikenda već opredijelio za svoju političku opciju – njihov kandidat gradit će Pelješki most do Tokija, mirovine osigurati svima, a ne samo umirovljenicima, zalagat će se za mrtvi kut, a ne pravi put, za kastraciju umjesto lustracije, te će prvom prilikom vratiti dobre stare tekovine privatizacije i otvorenog primanja mita. Naravno, uz zdušnu podršku naroda.

Zuhra Političar u SkradinuSve to, i još mnogo više ponudio je Zlatan Zuhrić – Zuhra, koji je u subotu u sklopu Skradinskog kulturnog ljeta urnebesnom komedijom „Političar“, autora Ladislava Prežigala, na noge podigao svoje biračko tijelo. Poznati je glumac i komičar uz ovacije prepunog gledališta nekoliko puta izlazio na pozornicu, a najavio je i svoj daljnji obilazak birališta diljem Hrvatske, pa i dijaspore. Kako se rade političke koalicije i kakav je, u stvari, um prosječnog domaćeg političara, Zuhra je vješto prikazao u ovoj komediji koja će demistificirati izbore u Lijepoj Našoj i natjerati političke elite da se zamisle.

Zuhra Političar u Skradinu„Dok je politička satira u Lijepoj Našoj gotovo zamrla, drago mi je da se otvorilo mjesto za jednog istinskog političara, ma što jednog – za cijelu koaliciju, i da mogu narodu bez dlake na jeziku reći kako stvari stoje. Obećat ću im i brda i doline, mladima besplatnu travu, a starima besplatnu kavu, bebama i babama besplatne pelene i gaće, a radnicima duplo veće plaće. Ma obećat ću im što mi se prohtije jer znam da ću dobiti njihov glas“, rekao je Zuhra u duhu likova koje u predstavi utjelovljuje.

A što to „Političar“ nudi? Jedan mračni kut restorana, jednu političku misiju i pet urnebesnih likova – seljačinu, mladog revolucionara, ginekologa koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, starog političkog lisca koji mijenja stranke kao kapute i ambicioznu direktoricu banke koja vodi i jedan profitabilni fond. Svi oni žele vlast i svi oni žele zbrinuti sebe. A sve ih utjelovljuje jedan glumac – Zuhra.

Zuhra Političar u SkradinuIza ove nove hit predstave koja obilazi cijelu Hrvatsku stoji dobro poznata B GLAD Produkcija, koja je zemlju već digla na noge spektaklima „Footloose“ i „Crna kuća – mjuzikl u boji“, a dramaturgiju potpisuje novinar i pisac Igor Weidlich.

Što se dežurnih političkih dušobrižnika teče, kažu iz produkcije, oni se ne trebaju brinuti, jer Zuhra je suvremeni političar. On ne prima plave kuverte jer je to stvar prošlosti. On danas za mito prima sve vrste kartica i online uplate. A uskoro ćete i vi dati glas za njegov bolji život!

Zuhra Političar u Skradinu