PARKIRANJE NA BUNDEKU 120 KUNA: Evo kako je tu tarifu objasnio gradonačelnik Bandić!

Parkiranje - kontrola
Foto: zagrebparking.hr

Kako je Zagrebparking bio najavio, uveden je sustav kontrole i naplate parkirališta na lokaciji Bundek, omeđena Mostom slobode, Mostom mladosti, Savskim nasipom i Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana.

Javna parkirališta organizirana su u I.2 zonu (crvena) u kojoj je, sukladno Pravilniku o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža, dostupna kupnja dnevne parkirališne karte po cijeni od 120,00 kn, koja vrijedi 24 sata od trenutka izdavanja.

Parkirnu kartu za kraće vrijeme parkiranja nije moguće kupiti, ali se tolerira parkiranje do 15 minuta bez naplate.

Kako je objavio Radio Sljeme, gGradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da je ovakva praksa naplaćivanja parkinga uz jezero uobičajena u europskim i svjetskim metropolama.

“Tko hoće parkirati na Bundeku dulje od 15 minuta platit će 120 kuna jer Bundek nije parkiralište nego park. 15 minuta toleriramo da ljudi dođu, ostave što trebaju i odu, a oni koji hoće parkirati na Bundeku na ova dva mjesta platit će 120 kuna. Svugdje u svijetu to je luksuz, ali to nije pitanje novca, nama taj novac ne treba – na Bundeku moramo ostaviti prostor za ljude, a ne za automobile”, izjavio je Bandić.

Dnevna parkirališna karta za I.2 zonu može se kupiti na blagajnama podružnice u Ulici Grada Vukovara 41 i u Šubićevoj ulici 40/III ili će biti izdana od strane ovlaštene osobe na samom parkiralištu.

U objavi za javnost Zagrebparkin ističe da je svim posjetiteljima Bundeka omogućeno u neposrednoj blizini parkiranje u zoni IV.1. gdje je naplata radnim danom od 07:00 do 16:00 sati, a naplate nema subotom, nedjeljom i praznikom. Cijena parkiranja u toj zoni iznosi pet kuna danu te vrijeme parkiranja nije ograničeno.