Građani Zagreba podnijeli 2640 prijava štete, od toga 500 za štetu na automobilima

Foto: ZG express

Gradske službe i danas nastavljaju sa sanacijom posljedica prošlotjednih olujnih nevremena, priopćeno je Grada Zagreba.

Napori su usmjereni ka uklanjanju i odvozu prethodno palih stabala i granja, sanaciji infrastrukture te čišćenju i pranju ulica.

Promet
Od jutros je puštena u pogon ispravljačka stanica Savski gaj te se sav promet u gradu odvija normalno, a od danas kreće i redovni program održavanja prometnica.
Zbog redovnog servisa, Žičara Sljeme ne radi danas i sutra.
Popravak semafora na križanju Prisavlje-Cvjetno naselje i Bolnička-Vrapčanska je u tijeku. Ostali semafori su u funkciji.

Sustav prijava šteta građana
Građani su do danas ujutro podnijeli 2640 prijava štete od posljedica olujnih nevremena. Od ukupnog broja prijavljenih šteta, 500 se odnosi na automobile, a ostalo gotovo sve na građevine.
Kod građana koji su prijavili štetu izlaze timovi u svih 17 gradskih četvrti. Kreirana je i mobilna aplikacija za timove kako bi unosili zapisnik o terenskim izvidima te kako bi građani verificirali njihov izlazak na teren.
Podsjećamo da prijave oštećenja stambene jedinice ili obiteljske kuće od nevremena vlasnik stana ili kuće treba prijaviti putem web aplikacije https://tinyurl.com/43m397c6.

Prijave šteta na višestambenim zgradama
Prijave šteta na višestambenim zgradama idu preko upravitelja zgrada, odnosno predstavnika suvlasnika.
GSKG d.o.o. je za zgrade kojima upravlja zaprimio 574 prijava štete, od čega se 373 prijave odnose na štete na krovovima. Na sve prijavljene štete na krovovima odmah su upućeni izvođači na sanaciju te je većina prijavljenih šteta na krovovima privremeno sanirana.
Prema zaprimljenim prijavama na poslovima koordinacije sanacija šteta od olujnog nevremena radi 55 djelatnika GSKG-a, 34 tvrtke prijavljene za obavljanje poslova hitnih intervencija te približno 96 tvrtki s liste sposobnih izvoditelja.

Parkovi i rekreativne površine
“Građane i dalje molimo da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima, dječjim igralištima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu i Hipodromu, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala” poručuju iz Grada Zagreba.