GRAĐANI NE ŽELE NEBODER U VUKOVARSKOJ, nadležnima poručuju: “Mi ćemo zatvoriti cijeli Vrbik!”

Vukovarska 62
Ulica grada Vukovara 62 / Foto: Google Street Wiev

Veliku uznemirenost među građane Vrbika unijela je informacija da je Grad Zagreb je verificirao program izgradnje nebodera u ulici grada Vukovara 62, investitora Atlantic grupe.

Svoje nezadovoljstvo tim projektom iskazuju na različite načine, a koliko su za tu temu zainteresirani najbolje se vidjelo na sastanku u mjesnom odboru na kojem se okupilo čak 250 građana.

Kako javlja Radio Sljeme, među građanima je bio i doktor znanosti i docent na katedri za urbanizam Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Vedran Ivanković koji je istaknuo tri razine problema u vezi same izgradnje nebodera: prva – zakonsku jer program natječaja nije legalan zato što nije usklađen sa zakonskom regulativom, druga – koncept izgradnje niskih paviljona u parkovima ili praznih parkova uz samu ulicu i izgradnji više stambenh zgrada u pozadini, i treća – očuvanje zgrade umjesto koje bi trebao niknuti neboder kao simbola slobode umjetničkog stvaranja autora Božidara Rašice.

Građani se snažno protive realizaciji najavljenog projekta, a Blanka Matek, predsjednica mjesnog odbora Vrbik, na skupu je izjavila: “Ako on to ne napravi, Mi ćemo zatvoriti cijeli Vrbik!”