ZAVRŠEN BUKOBRAN KOD VRBIKA: Građani zadovoljni, tvrde da se buka smanjila za 50 posto

Bukobran na Slavonskoj kod Vrbika
Foto: Zagreb.hr

Na Slavonskoj aveniji kod Vrbika završen je bukobran dužine cca 330 metara, izgradnju kojeg su inicirali stanovnici naselja. U okviru radova hortikulturno je uređen pojas uz bukobran, napravljena rampa za invalide te nove stepenice.

“Pregovore s građanima započeli smo prije pet godina”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić koji je jutros obišao novoizgrađeni bukobran. Zahvalio je građanima na strpljenju te dodao: “Mi smo svoje napravili, a stanovnici će vam reći koliko im to znači.”

Bukobran na Slavonskoj kod Vrbika
Foto: Zagreb.hr

Predstavnici Vijeća gradske četvrti Trnje i stanara okolnih zgrada izrazili su zadovoljstvo jer je zbog bukobrana, kako su naglasili, buka smanjila za oko 50 posto i da sada mogu spavati kraj otvorenih prozora i normalno razgovarati vani, u dvorištima i parku.

Radovi su započeli u listopadu prošle godine, a ukupna investicija iznosi cca 4,2 milijuna kuna. U suradnji s Dječjim vrtićem Vrbik osmišljeno je ukrašavanje bukobrana.

Naime, djeca su na temu grad Zagreb izradila radove u tehnici kolaž koji su u obliku naljepnica preneseni na bukobran, a zidovi rampe za invalide ukrašeni su u suradnji s akademskim umjetnikom Lavom Paripovićem koji stanuje na Vrbiku.

Komentari