FOTKAJ I DIJELI: Otvoren natječaj za viralnu fotografiju “Volim svoju županiju“

Natječaj "Volim svoju županiju"
Foto: Press

Hrvatska zajednica županija, uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba, organizira foto natječaj „Volim svoju županiju“.

Radi se o natječaju za najbolju viralnu fotografiju, točnije fotografiju koja ima najviše dijeljenja na društvenim mrežama i fotografiju s najviše lajkova, a koja uključuje zanimljive detalje u kombinaciji s prirodnim ljepotama, kulturom i prirodnom baštinom s područja svih županija u Hrvatskoj.

Cilj natječaja je probuditi regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake županije te potaknuti umjetnike amatere da stvaraju i razmišljaju o detaljima svojih županija koje osim svojih ljepota nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Fotografije će se ocjenjivati u tri kategorije: najbolja fotografija prema broju dijeljenja, najbolja fotografija prema broju lajkova te najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Hrvatske, a svaki autor može poslati najviše tri fotografije. Dopuštene su minimalne korekcije fotografija u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja. Fotografije se predaju online putem Facebook stranice Hrvatske zajednice županija. Novosti vezane uz natječaj mogu se pratiti i putem Instagrama koristeći hastagove #volimsvojuzupaniju i #hrvatskazajednicazupanija.

Stručni žiri čine Martina Brautović, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Zagrebačke županije, Sandra Pinjuh, zamjenica predstojnika Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije i profesionalna fotografkinja Mare Milin.

Najbolja fotografija u svim kategorijama osvaja – Samsung Galaxy Tab A 10.1. U kategoriji najboljih fotografija prema mišljenju žirija druga nagrada osvaja foto monografiju „Skriveni biseri hrvatskih županija“ i poklon paket Zajednice u vrijednosti 200 kuna, dok treća nagrada osvaja foto monografiju i poklon paket u vrijednosti 100 kuna.

Fotografije prikupljene putem natječaja Hrvatska zajednica županija koristit će isključivo u promotivne svrhe poput objava na Facebook stranicama, internetskim stranicama Hrvatske zajednice županija i službenim stranicama hrvatskih županija te prilikom izložbi fotografija i izradi ilustrativnih fotografija.

Natječaj je otvoren od 01. ožujka do 07. travnja 2017. godine.

Zagrebačka županija poziva sve umjetnike amatere s područja županije da se pridruže ovom foto natječaju i time sudjeluju u promoviranju prirodnih ljepota, kulture i prirodne baštine županije jer slika govori više od tisuću riječi.

Sve detalje i uvjete predaje fotografija možete pronaći na www.hrvzz.hr.

Komentari