Festival svjetla ove godine još bogatiji i raskošniji. I umjesto tri, trajat će četiri dana!

Festival svjetla Zagreb 2018.
Foto: Zagreb.hr

Treće izdanje Festivala svjetla  održat će se od 20. do 24. ožujka, a donosi atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije na 20 lokacija povijesne jezgre grada, najavljeno je danas na konferenciji za medije u restoranu Dubravkin put.

Gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo kako se ovim Festivalom slavi proljeće, koje simbolizira renesansu, svjetlo i dobre emocije. “Ovime smo se svrstali uz bok gradova poput Lyona, Amsterdama, Berlina, Praga i drugih svjetskih metropola s tradicijom održavanja sličnih manifestacija. Hvala svima koji su sudjelovali u tome, a posebno umjetnicima koji su iskoristili grad kao najveće i najljepše platno. Neka Zagreb zasja u još većem sjaju ususret proljeću i ljetu”, rekao je Bandić.

“Prvi put je Festival održan 2017. godine, i to na samo sedam lokacija na Gornjem gradu. Već tada nas je prepoznala međunarodna asocijacija Festivala svjetla sa sjedištem u Berlinu, te nas je uvrstila u  njihove programe. Drago nam je da nas promoviraju kao grad i zemlju koji ima respektabilan Festival svjetla”, naglasila je Martina Bienenfeld, direktorica zagrebačke Turističke zajednice.

“Posebnost ove godine su tri instalacije iz Kine u sklopu obilježavanja 2019. kao godine turizma i kulture između Hrvatske i NR Kine, koje će upravo našim najmlađim posjetiteljima biti najzanimljivije, ali i ostalim posjetiteljima kao i turistima kojih ima najviše i koji upravo zbog Festivala dolaze u Zagreb”, dodala je Bienenfeld.

Tema je proljeće koje simbolizira buđenje i rast, a svaka od lokacija dočarat će proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave.

Ovaj kulturno-umjetnički projekt u organizaciji Turističke zajednice, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Hrvatske elektroprivrede i Kraša, ponudit će posjetiteljima jedinstvenu kombinaciju umjetnosti, arhitekture, dizajna i zabave koristeći gradske vedute kao slikarsko platno.

Budući da je prošle godine vladao iznimno veliki interes, ovogodišnji će Festival trajati jedan dan  više, a ulazak na sve programe je besplatan. Projekcije svjetlosti na svim lokacijama trajat će svakog dana od 18 do 23 sata.

Više informacija dostupno je na: http://www.festivalsvjetlazagreb.hr/