U Zagrebu otvoreno 8. međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save

U Zagrebu otvoreno 8. međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save
Foto: Flammard / Wikipedia

Danas je u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić otvorila 8. međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save, koje se održava u organizaciji Udruge Slap i Društva građevinskih inženjera Zagreb, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Naglasivši kako 8. međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save predstavlja veliki projekt na kojem su se okupili stručnjaci Udruge Slap, predstavnici akademske zajednice, ministarstava i Fonda za zaštitu okoliša, Olivera Majić je dodala kako vjeruje da će ova konferencija rezultirati novim rješenjima koje će Grad Zagreb podržati.

Ona je također  istaknula kako rijeci Savi, kao vrlo važnom prostornom resursu koji utječe na kvalitetu života građana, treba pridati veću pozornost. 

“Da želimo potaknuti i podržati ovu konferenciju pokazujemo mini–projektima kojima gradonačelnik pokušava ponovno vratiti naše sugrađane na obalu rijeke Save”, naglasila je Olivera Majić.

Alojz Getliher, potpredsjednik Udruge Slap, rekao je kako će međunarodno savjetovanje o slivu rijeke Save trajati dva dana, a bavit će se problematikom uređenja prostora uz korito rijeke, ali i pitanjem otpada u slivu Save. 

“S predavanjima koja će ovdje biti predstavljena cilj je upoznati stručnu i širu javnost s dosadašnjom realizacijom projekta uređenja sliva rijeke Save”, dodao je Getliher.

Komentari