ZBOG KORONAVIRUSA: Odgađa se Festival svjetla Zagreb, održat će se tek na jesen

Festival svjetla Zagreb
Foto: ZG express

Prema uputama i preporukama nadležnih tijela, četvrti po redu Festival svjetla Zagreb koji se trebao održati od 18. do 22. ožujka, odgađa se do listopada.

Turistička zajednica grada Zagreba aktivno prati situaciju i savjete vezane uz sigurnost i zaštitu stanovništva te, u skladu s njima, prilagođava svoje aktivnosti.

Foto: ZG express

Prema procjenama TZGZ-a, Festival svjetla je dnevno okupljao oko 25.000 posjetitelja. S obzirom na ovako veliki broj posjetitelja i međunarodni karakter Festivala, TZGZ je zatražila uputu i mišljenje nadležnih tijela oko daljnjih aktivnosti. Sukladno preporuci o postupanju vezano uz održavanje, donesena je odluka o odgađanju Festivala svjetla Zagreb kako bi se prevenirala mogućnost prenošenja koronavirusa.

Odluku o novim datumima Festivala TZGZ će donijeti nakon što su ispunjeni svi uvjeti za održavanje događaja bez ikakve opasnosti za zdravlje i sigurnost posjetitelja.

Festival svjetla jedan je od najuspješnijih projekata Turističke zajednice grada Zagreba koji okuplja veliki broj posjetitelja iz Hrvatske, kao i brojnu međunarodnu publiku. Najviše gostiju iz inozemstva, koji su proteklih godina boravili u Zagrebu za vrijeme Festivala, prema statističkim podacima, bili su iz: Južne Koreje, SAD-a, Bosne i Hercegovine, Italije i Njemačke.