Erste Plava Liga: Predstavljeno atletsko natjecanje za osnovnoškolce

Hrvatski atletski savez u suradnji s generalnim sponzorom Erste & Steiermarkische Bank d.d. i Erste Plavi mirovinskim fondovima na današnjoj je konferenciji za medije predstavio ambiciozan projekt jedinstvenog atletskog natjecanja za osnovnoškolce.

erste-prva-liga

Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige za učenike od 3. do 6. razreda održat će se tijekom svibnja i lipnja u Varaždinu, Puli, Rijeci, Zadru, Osijeku, Splitu i Zagrebu, a predviđa se kako će na njima nastupiti oko 5000 mladih natjecateljki i natjecatelja, koji će se natjecati za titulu najboljeg u čak 30 disciplina. Veliko finale na kojemu će nastupiti 480 najboljih natjecatelja održat će se 03. rujna na stadionu Mladosti u Zagrebu, u okviru Hanžekovićeva memorijala, najvećeg hrvatskog atletskog mitinga.

Na predstavljanju projekta okupljenima su se obratili Siniša Ergotić, Ivana Brkljačić, Milan Bandić, predstavnik Erste banke Tomislav Vuić te ambasadori Erste Plave lige, naši proslavljeni atletičari Blanka Vlašić, Sandra Perković i Ivan Horvat.

“Veliko je zadovoljstvo biti dio sporta koji može okupiti nekoliko tisuća sudionika u sličnom projektu, poglavito mladih. Osnovna ideja je mladima ukazati na korist zdravog načina života i bavljenja sportom. Ako dio sudionika otkrije atletiku kao “svoj” sport uspjeh će biti još veći.”, naglasio je Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza.

“Hanžekovićev memorijal je atletski Miting svjetskog značaja, ali njegova prvenstvena uloga je promocija hrvatske atletike. Jedan od važnijih ciljeva koji smo odredili je razvoj atletske Lige kao temeljj razvoja hrvatske atletike te sporta općenito. Okupit ćemo preko 5000 natjecatelja, a njih 480 imat će priliku nastupiti među najboljima, 3.9.2013. na 63.Hanžekovićevom memorijalu”, izjavila je Ivana Brkljačić, direktorica Hanžekovićeva memorijala.

“Izuzetno nam je drago što možemo pružiti potporu ovoj inicijativi zbog dvije stvari u koje vjerujemo. Prvo, djeca zaista jesu naša budućnost i drugo, atletika zaista jest kraljica sportova. U današnjim vremenima zbog objektivnih okolnosti svima je teže izdvajati sredstva za sponzorske namjene. Međutim, mi smo odlučili podržati ovaj projekt uvjereni u njegov veliki potencijal i širu društvenu ulogu. Sigurni smo da će on u potpunosti i s uspjehom zaživjeti”, istaknuo je Tomislav Vuić, zamjenik predsjednika Uprave Erste banke.

“Grad Zagreb grad je sporta, a ja uvijek podupirem sport, naročito tamo gdje se educiraju mladi”, rekao je gradonačelnik Bandić te zahvalio svima koji su prepoznali važnost ovoga projekta i uključili se u njega.

“Erste Plava liga omogućuje da se još više mališana uključi u atletske klubove, da se okrenu sportu i sportskim aktivnostima te da još od malih nogu počinju voditi brigu o svom zdravlju. Sport nije samo briga o zdravlju već i o društvenoj razvijenosti djeteta. Dijete tog uzrasta razvija osjećaj savjesti, a to je itekako važno. Stoga moj savjet definitivno glasi – prijavite se, razvijajte se i uživajte!”, motivacijska je poruka Sandre Perković, olimpijske i europske prvakinje u bacanju diska.

“Bit sporta nisu samo vrhunski rezultati, baveći se sportom od najranijeg djetinjstva učimo se samodisciplini i odgovornosti te održavamo tijelo i duh zdravima. Sport obogaćuje naš život u svakom pogledu!”, zaključila je putem videozapiasa Blanka Vlašić, osvajačica brojnih europskih i svjetskih odličja.