DVA SATA EUFORIČNOG NASTUPA: Grše oduševio prepunu Tvornicu kulture

Foto: Press

Triljski reper Grše u subotu je oduševio rasprodanu Tvornicu kulture i kroz dva sata euforičnog nastupa još jednom pokazao zašto opravdano nosi titulu predvodnika nove generacije domaće hip-hop scene.

Pravog ime Grgo Šipek, a javnosti poznatiji kao Grše, na istu je pozornicu prvi put stao prije točno godinu dana. Bio je to njegov najveći solo koncert do tada, nošen na krilima hvaljenog albuma “Platinum” i tek izašlog singla “Mamba”, a upravo je tim nastupom postavio nove standarde, kako sebi tako i hip-hop sceni.

Foto: Press

Dvanaest mjeseci kasnije, vratio se na mjesto koje je ispisalo njegovu glazbenu povijest, ponovno podigao ljestvicu te kako je i najavljivao – održao noć za pamćenje.

Koncertnu večer započeo je Dani, mladi reper iz Trogira, kojeg publika poznaje kao dio zajednice i labela Blockstar, a uz svoj kratki samostalni nastup pred zagrebačkom publikom u svrhu zagrijavanja, bio je i važan dio koncerta kroz čitavu večer, kao prateći vokal.

Gršin nastup iščekivao se s nestrpljenjem, a on je na oduševljenje publike na pozornicu izjurio nošen snagom zvuka aktualnog singla “Sip”, čime je uzavrelu atmosferu doveo do jednog od brojnih usijanja ove koncertne večeri.

“Ne mogu vam opisati koliko mi ovo znači. Ovo se sanja, hvala vam ljudi” bile su njegove prve riječi upućene publici odmah po otvaranju nastupa, a tu zahvalnost isticao je tijekom čitave večer.

Grše – Sip:

U pratnji producenta, DJ-a i dugogodišnjeg suradnika El Maara, kroz dva sata nastupa za pamćenje, Grše je publiku proveo kroz sve svoje najpoznatije hitove, među kojima su bili “Highlife”, “Sin City, “Mamba”, “Mamići”, “Badr Hari”, “Božji dar”, “Oče”, “Suza”,…a premijerno je predstavio i potpuno novu pjesmu, koju publika do sada nije imala priliku čuti, a čija objava se očekuje u narednim tjednima.

Kao posebni gosti večeri, na pozornici su mu se pridružila i druga imena hip-hop scene i miljenici publike – Shin i Galaš iz 30zone, Bogo iz TTM-a, Bore Balboa i Bobsi, a poseban koncertni moment svakako je bio kada se tijekom izvođenja pjesama “Šampion” i “Prvak” na pozornici pojavio i Antonio Plazibat, trenutno ponajbolji hrvatski kickboksač, a ujedno i Gršin dugogodišnji prijatelj.

Rasprodana Tvornica kulture s oduševljenjem je dočekala svog glazbenog heroja iz Trilja, koji je entuzijazmom i voljom u posljednjih nekoliko godina izgradio svoju karijeru od skromnih početaka do danas vodećeg imena hip-hop scene nove generacije, čije pjesme ne silaze sa Billboard Croatia Songs, službene liste najslušanijih pjesama na streaming servisima u Hrvatskoj. Oduševljenje je bilo obostrano, jer je Grše i sam istaknuo da mu je ovaj koncert svakako draži od onoga prije godinu dana, a publici je otkrio i kako do kraja godine mogu očekivati i njegov novi studijski album.

Energično i moćno, Grše je ispisao još jedno vrhunsko poglavlje u svojoj karijeri, nivo standarda podigao na novu razinu, zapalio floor Tvornice i još jednom pokazao taj ‘Dalmacija lifestyle’ kojim unosi novitete u domaćem hip-hopu. I stoga, ništa sporo, Grše, samo gas daj.