‘SVE U MENI SE BUDI’: Duet Kedže i Zsa Zse pobjednik 64. Zagrebačkog festivala

Damir Kedžo i Zsa Zsa
Foto: Press

Pjesma “Sve u meni se budi” u izvedbi Kedže i Zsa Zse, autora Ante Pecotića, pobjednička je skladba 64. Zagrebačkog festivala 2017.

Pred ispunjenim gledalištem zagrebačke dvorane Kornati, uz spektakularni scenski ugođaj, izvedene su 22 nove pjesme koje je odabralo uredništvo festivala na čelu s umjetničkim direktorom, Nenom Belanom, objavljeno je na službenoj stranici Zagrebačkog festivala.

O najboljoj pjesmi odlučivao je stručni žiri sastavljen od uglednih glazbenih i medijskih profesionalaca, a duet Kedže i Zsa Zse osvojio je 144 od maksimalno moguća 154 boda.

“Presretan sam, ovo je moj treći nastup na Zagrebačkom festivalu i očito je treća zaista sreća. Hvala Anti na sjajnoj pjesmi u kojoj sam udružio snage sa Zsa Zsom za koju će se još itekako čuti. Festival je bio sjajan, sve pohvale organizatorima”, izjavio je Damir Kedžo kojem je pobjeda na Zagrebačkom festivalu sjajna uvertira za predstojeći samostalni koncert za Valentinovo u Tvornici.

Ovogodišnje izdanje festivala prvijenac je Nene Belana na poziciji umjetničkog direktora festivala: “Sretan sam da je ovogodišnji Zagrebački festival odrađen na visokom glazbenom i produkcijskom nivou i vjerujem da će se mnogi složiti s odlukom žirija o pobjedničkoj pjesmi. Čestitam pobjedničkom paru, kao i autoru pjesme, ali i svim ostalim izvođačima i autorima koji su ovogodišnji festival učinili zaista manifestacijom za pamćenje”, izjavio je Belan.

Dodao je također kako je zadovoljan činjenicom da ovogodišnji žiri festivala, uz dva skladatelja, Franu Đurovića i prošlogodišnjeg pobjednika, Marijana Bana, čine istaknuti profesionalci vodećih hrvatskih medija: “Prepoznali smo medije kao važan dio glazbene industrije i na ovaj način nastavili partnerski odnos Zagrebačkog festivala i medija. Time je pjesmama osiguran put do urednika koji kreiraju glazbene programe i rubrike, a potom, nadam se, i do publike koja će ih prigrliti kao što je prihvatila brojne pjesme iz duge festivalske povijesti”.

Na samom početku prijenosa, Aljoši Šeriću, autoru pjesme Pavela “Poslije nas”, dodijeljena je nagrada za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala. U revijalnom dijelu programa, Maja Posavec i Marko Tolja odali su počast nedavno preminulom skladatelju Ljubi Kuntariću, prvom pobjedniku Zagrebačkog festivala 1953., izvevši medley njegovih nezaboravnih pjesama Ta tvoja ruka mala, U nedilju Ane i Autobus Calypso.

https://youtu.be/BLCH6bsCmHk