71. ZAGREBAČKI FESTIVAL: Debitantica Marija Mirković oduševila izvedbom pjesme “Maleni čarobnjak”

Debitantica Marija Mirković oduševila izvedbom pjesme "Maleni čarobnjak"
Foto: Matej Grgić

Sinoć je održano 71. izdanje najdugovječnijeg hrvatskog festivala, a dvorana u zagrebačkom HoB-u bila je prepuna autora i izvođača koji su premijerno uživo izvodili svoje nove pjesme i njihovih kolega iz glazbenih krugova koji su ih došli podržati.

Nagrađen je ToMa, no osim njega je jedan od upečatljivijih nastupa imala Marija Mirković koja je, prigodno, sa zanimljivim šeširom na glavi izvela sjajnu pjesmu “Maleni čarobnjak”.

Marija Mirković – Maleni čarobnjak:

Cijenjenoj domaćoj kantautorici je to bio debitantski nastup na Zagrebačkom festivalu u ulozi izvođačice, ali ne i u ulozi autorice budući da su se njezine pjesme već izvodile na prethodnim izdanjima Zagrebfesta.

Performans pjesme “Maleni čarobnjak” zaslužio je velike ovacije, a pjesma je sama po sebi po mnogočemu posebna. Budući da je Zagrebfest poznat kao festival autora, a Marija prepoznata kao jedna od vrsnih autorica već dugi niz godina, bilo je suđeno da se upravo tamo predstavi novom pjesmom čiju produkciju potpisuje Nikša Bratoš.

Nakon nastupa na festivalu, Marija se već bacila na novi veliki projekt i novu pjesmu kojom će se već danas, uz Vannu, predstaviti na festivalu “Beogradsko proleće”. Obje će svoje pjesme izvoditi premijerno pred tamošnjom publikom.

“‘Maleni čarobnjak’ je u mojoj glavi bajka o ljubavi. Često sam znala čuti kako se ljudi koji su se nekada jako voljeli rastaju zbog otuđivanja. Ovom sam pjesmom htjela reći da ako se to dogodi, da se uvijek sjete dana kada je njihova ljubav bila jaka i onih momenata zbog kojih su se zaljubili jedno u drugo. Rijetki su takvi trenuci inspiracije u kojima nastaju ovakve pjesme, znaju se dogoditi, ali nedovoljno često koliko bih ja htjela.”, rekla je Marija povodom debija na festivalu.

Da pjesma ima ‘ono nešto’ pokazalo se i prijemom nakon izvedbe, a Marija je bila zadovoljna što je predstavila svoju omiljenu pjesmu baš zagrebačkoj publici: “Drago mi da sam po prvi puta nastupala na Zagrebačkom festivalu sa, mogu reći, meni najdražom pjesmom koju sam napisala.”