Predstavljene pjesme jubilarnog 70. izdanja Zagrebačkog festivala

Foto: Press

Na jubilarnom 70. izdanju najstarijeg i najprestižnijeg hrvatskog glazbenog festivala ove će se godine predstaviti 18 izvođača i pjesama.

Uredništvo Zagrebačkog festivala odabralo je 18 pjesama festivala između rekordnog broja prijava. Uz umjetničkog direktora festivala, Branimira Mihaljevića, uredništvo festivala činili su Tony Cetinski, Uršula Tolj, Tomislav Mrduljaš i Igor Jurilj (Glazba.hr).

“Svi smo jako zadovoljni s odabranim pjesmama. Imali smo velik broj pristiglih prijava i to nije bio lagan zadatak. Preslušali smo uistinu sve, neke i po nekoliko puta, i vjerujte mi kad kažem da bi bilo odličnih pjesama čak i za dvije polufinalne večeri. Raduje me da će na pozornici sedamdesetog festivala biti baš ove pjesme”, izjavio je Branimir Mihaljević.

Zanimljivo je da okruglih 70 godina Zagrebačkog festivala dolazi u istoj godini kada jedan od njegovih osnivača, legendarni Ivo Robić, slavi također okrugli 100. rođendan. Tim je posebnije ovogodišnje izdanje koje će zasigurno proći uz spomen našeg Mistera Morgena.

Pjesme će zaploviti radijskim eterom već 20. veljače, a festival koji se održava od 1953. godine obljetnicu će proslaviti 17. ožujka gdje će biti predstaviljeno svih 18 odabranih pjesama. Nasljednika prošlogodišnjih pobjednika, zagrebačkog benda Detour, saznajemo uz izravan televizijski prijenos.

Za novost uvedenu pretprošle godine, posebno priznanje najizvođenije pjesme festivala, konkurirati će podaci s digitalnih glazbenih platformi, uz službene podatke o radijskom emitiranju.

Pjesme 70. Zagrebačkog festivala naći će se na digitalnim platformama, ali i na nosaču zvuka, priopćio je Croatia Records.