Direktor Čistoće Davor Vić objavio da je odluka o otkazima privremeno suspendirana!

Foto: Zagreb.hr

Nakon što je oko tisuću djelatnika Čistoće stupilo u štrajk zbog najave izvanrednog otkaza trojici zaposlenika koji su spremnike s različitim vrstama otpada praznili u isto vozilo, odluka o otkazima privremeno je suspendirana.

Nakon što su radnici objavili početak štrajka, održan hitan sastanak sindikalista i uprave Holdinga.

“Odluka o otkazima bit će preispitana”, rekao je, između ostalog, sindikalist Zdravko Stoilković.

Kasnije je voditelj podružnice Čistoća Davor Vić na izvanrednoj konferenciji za medije da je odluka o otkazima privremeno suspendirana te da očekuje prestanak štrajka, objavio je HRT.

“Radnici su nepravilnim postupanjem napravili veliku štetu cijelom sustavu koji nastojimo uspostaviti u Zagrebu i uručen im je izvanredni otkaz. U tom smislu kolege s odvoza su odlučili u znak podrške ne izaći na teren i obaviti svoje radne zadatke. Cijeli dan smo u kontaktu s radnicima i sindikalnim predstavnicima i upravom Holdinga. S obzirom na nova saznanja koja imamo o tom slučaju, mi smo odlučili privremeno suspendirati odluku o otkazu kako bi se odvoz komunalnog otpada mogao neometano nastaviti”, rekao je voditelj podružnice Čistoća Davor Vić.

“Jasno nam je da su radnici izloženi određenom pritisku. Situacija na terenu se kroz novi sustav naplate i odvoza mijenja iz dana u dan. Mi se borimo sa svim našim kapacitetima. Ovo je jedan incident u kojem su ljudi pod određenim pritiskom krivo postupili, svjesni su da su napravili propust, da su postupili mimo protokola koji jasno nalaže da se ne smije miješati otpad”, dodao je Vić.

Istaknuo je kako je učinjena financijska i reputacijska šteta.

“Dok građane educiramo, molimo, nažalost počeli smo i kažnjavati zbog nepropisnog odlaganja otpada, moramo svojim ponašanjem biti uzor. To je u ovom slučaju bilo propušteno. Radnici koji su prosvjedovali su svjesni da se takve stvari ne smiju događati. Oni su danas reagirali jer smatraju da je kazna neprimjereno visoka s obzirom na sve okolnosti. Stoga, smo odluku o otkazu privremeno suspendirali”, poručio je Vić.