Dio Zagrepčana čiji su domovi stradali u potresu preselio iz studentskog doma u “Hostel Arena”

Dio Zagrepčana čiji su domovi stradali u potresu preselio iz studentskog doma u "Hostel Arena"
Foto: Zagreb.hr

Građani koji su nakon potresa privremeno smješteni u studentskom domu “Cvjetno naselje” počeli su preseljavati u “Hostel Arena” preselio. Danas se preselilo njih 61, a smješteni su u 30 soba.

Prema uputi gradonačelnika Milana Bandića predstavnici Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga danas su posjetili one koji su već preselili, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Novim stanovnicima hostela na raspolaganju je prostor za druženje, rekreaciju te restoran u kojem su osigurana tri besplatna obroka na dan. Smještaj je osiguran za 241 osobu.

Danas su u hostel useljavale uglavnom višečlane obitelji koje posjeduju vlastite automobile za koje je ispred hostela osiguran besplatan parking. U ponedjeljak i utorak će u 9:00, 12:00 i 15:00 sati, te u slučaju potrebe i kasnije popodne autobusi ZET-a prevoziti građane iz studentskog doma u “Hostel Arena”.
 
Podsjećamo, u Grad Zagreb jučer je iz Vlade RH stigao Nalog za mobilizaciju “Hostela Arena” za smještaj građana stradalih u potresu, koji su do sada boravili u studentskom domu “Cvjetno naselje”.

Prema jučerašnjem nalogu gradonačelnika Milana Bandića, a na zahtjev građana, kupljeni su frižideri koji su danas već u sobama.

U hostelu se nalazi ured Crvenog križa Grada Zagreba, a od ponedjeljka ujutro će u hostelu djelovati i gradski ured u kojem će građanima na raspolaganju biti predstavnici ureda za gospodarstvo, obrazovanje, socijalu, UHS, imovinu i GSKG.

Ispred hostela po potrebi će biti smješten pokretni ured Holdinga. Na zahtjev gradonačelnika osiguran je i organiziran prijevoz za školarce, stoji u priopćenju Ureda gradonačelnika.