Dijelovi srušenog aviona MiG-21 prevoze se u Zagreb, slijedi detaljna analiza

Dijelovi aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji se srušio prije dva dana na području Virovitičko-podravske županije tijekom jutarnjih sati u četvrtak izvučeni su i cestovnim putem prevoze se do Zagreba.

U izvlačenju ostataka srušenog zrakoplova sudjelovali su pripadnici Zapovjedništva za potporu sa sredstvima za prijevoz i utovar (dizalice, kamioni i labudice).

Foto: MORH / M. Čobanović

Podsjećamo, nakon pada aviona MiG-21, na terenu su odmah angažirane operativne snage sustava civilne zaštite te su se u operaciju traganja i spašavanja pilota uz pripadnike Hrvatske vojske uključile i ostale sastavnice sustava Domovinske sigurnosti: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, MUP, kao i lovci te lokalna zajednica koja je ustupila svoje prostore za rad i boravak osoba uključenih u operaciju.

Piloti su pronađeni u rekordno kratkom roku te su medicinski zbrinuti zahvaljujući brzoj reakciji svih službi uključenih u potragu. U navedenim aktivnostima na terenu od 6. do 8. prosinca bilo je angažirano ukupno oko 200 osoba.

Također, nakon nesreće pristupilo se traganju za ostacima zrakoplova koji su i locirani te su nakon provedenog očevida koje je provelo nadležno Državno odvjetništvo uz stručnu potporu pripadnika Kriminalističke Vojne policije izvučeni i prevoze se u Zagreb gdje će se nastaviti istraga i provoditi daljnje analize.

Foto: MORH / M. Čobanović