Ministar Banožić i izbornik Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu zrakoplova MiG-21

Ministar Banožić i izbornik Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21
Foto: MOR/ F. Klen

Ministar obrane Mario Banožić i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u nedjelju 15. siječnja 2023. godine posjetili su u Varaždinskim Toplicama bojnika Ivana Lukana, pilota ozlijeđenog u padu zrakoplova MiG-21 koji se nakon uspješnog operativnog zahvata oporavlja u tim toplicama.

Ministar obrane istaknuo je da ga raduje što se iz prve ruke mogao uvjeriti kako se pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pruža najbolja moguća medicinska skrb te poručio kako će Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska učiniti sve što je potrebno da bojniku Lukanu pomognu na njegovom putu oporavka.

“Ustrajnost i hrabrost hrvatskih vojnika uvijek će biti vječna i najsnažnija inspiracija cijelome društvu. To nam je još jednom potvrdio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić kojemu zahvaljujem u ime cijelog Ministarstva obrane, Hrvatske vojske i svoje osobno, što je još jednom pokazao kako se živi ono u što vjeruješ i kako je zajedništvo rješenje svih prepreka i izazova koji se pred nama nađu“, rekao je ministar obrane.

Ministar Banožić zahvalio se medicinskom osoblju na svoj predanosti i posvećenosti koju pokazuju prema pripadniku Hrvatske vojske kao i predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Marijanu Kustiću na iskazanoj podršci Hrvatskoj vojsci.

Izbornik Dalić bojniku Lukanu poželio je brz i uspješan oporavak te istaknuo da će snaga i moć Hrvatske vojske uvijek biti inspiracija hrvatskim nogometašima.

“Morate znati kako imate punu podršku cijele Hrvatske nogometne reprezentacije, ovdje smo uz vas i za vas i još jednom, hvala na svemu što kao Hrvatska vojska činite za Domovinu”, rekao je izbornik Dalić.

Na kraju, zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske na poruci podrške koju su dali za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.

Uz ministra obrane i Zlatka Dalića bio je i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.