Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba na Trgu bana Jelačića za vikend

Pogledajte kako je bilo "Danima hrane i tradicijskih proizvoda" [FOTO]
Foto: Zagrebačka županija

Sajam „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba” održava se ove godine 24. i 25. listopada (subota i nedjelja) na Trgu bana Josipa Jelačića, objavio je Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama.

Zagrebačka županija i Grad Zagreb najvažnije su hrvatsko područje za proizvodnju hrane i posebno vrijednih poljoprivredni prehrambenih proizvoda. Grad Zagreb kao milijunsko tržište važan je faktor promocije i prodaje ovih vrijednih prehrambenih proizvoda. Zbog toga je iznimno važan i ovaj sajam koji omogućava povoljnu kupnju kvalitetnih proizvoda iz Zagreba i njegove okolice. Bogata kulturna baština i njegovanje tradicijskih proizvoda našeg sela važna su komponenta očuvanja sela i seoskog prostora, ali su i dio odgoja mlađih naraštaja da očuvaju selo i baštinu.

Već gotovo dvadeset godina organizira se obilježavanje Svjetskog dana seoske žene (15. listopada) i Svjetskog dana hrane, FAO (16. listopada), a tom se prigodom održavaju prigodne izložbe i sajmovi. Kao najkorisniji za proizvođače pokazuje se upravo ovaj sajam “Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba”.

Za ovogodišnji sajam se prijavilo 100 izlagača koji će posjetiteljima ponuditi na kušanje i na prodaju veliki broj različitih posebno vrijednih proizvoda. Program će obogatiti nastup kulturno umjetničkih društava, a moći će se dobiti i stručni savjeti iz područja proizvodnje i uzgoja različitih poljoprivrednih kultura.

Posjetite ovaj sajam i uživajte u domaćim proizvodima sa područja Zagreba i okolice, pozivaju iz Grada. (M. Petković)