NOVI REKORD: U Zagrebu 798 novozaraženih, jutros otvorena nova lokacija za testiranje na koronu

Ilustracija | Foto: Twenty20

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 798 novozaraženih osoba, od kojih 681 ima prebivalište u Zagrebu, potvrdio je Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ-a “Andrija Štampar”.

Zbog velikog broja novooboljelih i gužvi radi testiranja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, otvorena je nova lokacija za testiranje na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma, koja će raditi svaki dan od 8 do 11 sati.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, kazao je na otvaranju nove lokacije za testiranjena istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma da su ogromne potrebe za testiranjem pa se zato i otvara nova lokacija, objavio je HRT.

Jučer je napravljeno više od 8.000 testova. Zato se pokazala potreba da se ljudi ne koncentriraju na Mirogojskoj cesti i Rockfellerovoj jer se stvaraju velike prometne gužve, kazao je Capak. Najlakše i najbolje, a i epidemiološki je najbolje da se bris uzme u drive-inu, napominje i dodaje da na Velesajmu ima dovoljno prostora.

“Nadamo se da će građani prihvatiti ovu lokaciju. Ovdje nije gužva, a mi imamo informaciju da je i dalje u Mirgojoskoj i Rockfellerovoj mnogo ljudi. Pozivamo sve građane da dođu ovdje. Svaki dan će se raditi od 8 do 11 sati. Sljedećeg tjedna ovdje ćemo organizirati više timova i prostor za testiranje će moći biti puno veći nego što je u Mirogojskoj ili Rockfellorovoj”, kazao je Capak i još jednom pozvao građane koji žele na testiranje da dođu na Zagrebački Velesajam.

Testovi koji se uzmu ovdje idu na obradu u Rockfellerovu. Isti je redoslijed čekanja i vrijeme potrebno za obradu. Neće doći kasnije na red. Nastojat ćemo unutar 24 sata obraditi sve briseve, dodao je.

Zvonimir Šostar, ravnatelj NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar”, zahvalio Zagrebačkom Velesajmu koji im je jako brzo ustupio prostor. Rekao je da NZJZ “Dr. Andrija Štampar” od ponedjeljka kreće s novim radnim vremenom, briseve će uzimati 10-14 sati, subotom 8-12, a nedjeljom 8-10.