DAN DRŽAVNOSTI: Čestitka gradonačelnika Milana Bandića

Foto: Zagreb.hr

U povodu Dana državnosti gradonačelnik Milana Bandića uputio je čestitku Zagrepčankama i Zagrepčanima.

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
Od srca vam čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!

S ponosom se sjećamo dana kada je Hrvatski sabor prije 28 godina, a nakon što je hrvatski narod na referendumu iskazao svoju slobodnu volju, donio odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika.

Bilo je to u vrijeme obrane od agresije, herojske žrtve naših branitelja i borbe za neovisnost te velikog zajedništva što je, unatoč teškim i naizgled nesavladivim izazovima, bilo ispunjeno silnom energijom i optimizmom.

Tomu vremenu i prije svega hrvatskim braniteljima čija je žrtva omogućila stvaranje moderne, neovisne, demokratske i europske Hrvatske, a o kojoj su generacije naših prethodnika sanjale, dugujemo neizmjernu i vječnu zahvalnost.

Domoljublje se danas iskazuje radom, znanjem i spremnošću da uporno, odgovorno i marno gradimo vlastitu zemlju prema vlastitim mjerilima.
I nikada ne smijemo odustati od načela solidarnosti s potrebitima, zajedništva, tolerancije i demokratskog dijaloga kao preduvjeta za stvaranje ozračja sigurnosti u kome se mogu donositi kvalitetne odluka o svim strateškim pitanjima u našoj zajednici i domovini.

Siguran sam u naše potencijale te da zajednički možemo bolje, više i brže. Na to nas obvezuje i naša prošlost i naša budućnost jer našoj djeci moramo ostaviti uspješnu Hrvatsku u kojoj se ugodno i sigurno živi.

U tome vas uvjerenju, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da u ponedjeljak, 25. lipnja navečer na Tomislavcu, na koncertu Zagrebačke filharmonije, zajednički proslavimo Dan državnosti te da na svoje domove ponosno istaknemo hrvatske barjake!

Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić