FANTASTIC ZAGREB: Warm-up vikend završava se otvaranjem multimedijalne izložbe u tunelu Grič

Izložba Luminar - Paolo Gentilini,
Foto: Press

Najveći žanrovski i jedan od najatraktivnijih filmskih festivala u regiji Fantastic Zagreb Film Festival na radost brojnih filmofila, obožavatelja fantastike i srodnih žanrova ove godine donosi spektakularne naslove koje će ljubitelji sedme umjetnosti imati priliku prvi put vidjeti na velikom platnu, i to na fantastičnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac!

Warm-up vikend, koji traje od 21. do 24. lipnja, donio je četiri fantastična filma, a završava se otvaranjem izložbe Luminar, koja traje od 24. lipnja do 12. srpnja u Tunelu Grič!

Do kraja warm-up vikenda očekuju vas jedna prava filmska poslastica: Veronika (Veronica, Španjolska 2017.) nastala prema misterioznom nikad riješenom policijskom slučaju iz 1991. godine jezovita je španjolska horor drama o igri koja se pretvori u stravičnu stvarnost. Kada one koje ste pozvali zaista i dođu i ne žele se vratiti odakle su došli, Ne bez vas. Pogledajte film u nedjelju u 21:15 na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac u šumskom okruženju koje ovoj napetoj priči daje dodatnu dimenziju strave!

Mary i vještičin cvijet
Mary i vještičin cvijet / Foto: Press

Japanski animirani film Mary i vještičin cvijet zbog kišnog je petka pomaknut na utorak, 26.6. u 21:15h. Ovu predivnu animiranu fantasy avanturu potpisuje Hiromasa Yonebayashi koji je zanat brusio u legendarnom japanskom anime studiju Ghibli.

Mladi Yonebayashi (čiji je prethodni film When Marnie Was There bio 2014. bio nominiran za Oscara) stvorio je vizualno impresivnu priču o djevojčici Mary koja zahvaljujući magičnom cvijetu i letećoj metli završava u školi za vještice i čarobnjake kojom odaje počast fantastičnom svijetu Ghibli junaka i avantura!

Uz filmski program ove godine organizatori su pripremili i atraktivnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekata Paola Gentilinija. Izložba se u Tunelu Grič otvara 24. lipnja i traje do 12. srpnja, a ulaz je slobodan.

Osmo izdanje Fantastic Zagreba održava se od 28. lipnja do 8. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici, horori, anime, dječji program i dodatna iznenađenja očekuju sve filmofile, ljubitelje žanrovskog filma i zagrebačku publiku na spektakularnoj otvorenoj Ljetnoj pozornici Tuškanac!

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3) tijekom radnog vremena i na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 19h.

Cijene ulaznica:
– Pojedinačna ulaznica: 29 kuna
– Festivalska akreditacija: 150 kuna (vrijedi i za warm-up vikend)
– Studentska festivalska akreditacija: 120 kuna (vrijedi i za warm-up vikend)

Kompletan program festivala dostupan je na službenoj web stranici www.fantastic-zagreb.com.