Članice Meritasa danas otkrile tko će im biti posebna gošća na koncertu u Saxu!

Članice Meritasa danas otkrile tko će im biti posebna gošća na koncertu u Saxu!
Foto: Julien Duval

Grupa Meritas za ožujak je najavila pomalo nostalgično koncertno putovanje u klubu glazbenika Sax i, iako je sam koncept te večeri odvesti nas u vrijeme Igre, svi prisutni svjedočit i svojevrsnom glazbenom igranju.

Spajanje pjesama od prije 20 godina s onim svojim najdražim, ali i trenutačnim, Anita i Meri su, uz to, te večeri 7. ožujka poželjele ostvariti i jednu svoju želju, ugostiti glazbenicu koju dugo prate i cijene.

Irena Žilić
Foto: Kim_Williams

Sjajna i moćna, gotovo neopterećena, Irena Žilić predstavlja hrabru glazbenicu koja jednostavno čini što joj je volja na najljepši način – stvara i izvodi svoju glazbu i uživa u tome, prenosi svoju misao koliko god daleko može ići u ovom vremenu.

Njena misao došla je i do Anite i Meri koje su otvorene prema, po svojim mjerilima postavljenim izazovima, realiziranima kroz rijetke, ali važne suradnje.

Irena je u listopadu 2018. godine sa svjetski poznatim bendom Morcheeba bila na turneji po Velikoj Britaniji, a u studenom su nekoliko koncerata održali i u Italiji. Publici je te iste godine predstavila drugi album “Haze“ koji je bio nominiran za glazbenu nagradu Porin u kategoriji “Najbolji album alternativne i klupske glazbe“. Ove godine dobila je i nominaciju za nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off u kategoriji najboljeg pop&off izvođača.

“Izrazito nam je drago što je Irena prihvatila poziv da nam se pridruži na našem koncertu u Sax-u, obožavateljice smo njene glazbe, njenog rada koji pratimo već nekoliko godina. Bit će to jedna lijepa i topla klupska večer, pojačana još jednom divnom glazbenom energijom“, komentirale su Anita i Meri.

Subota, 7. ožujka 2020., rezervirana je, dakle, za jednu toplu ali energetski nabijenu klupsku večer kada se izvrsne Meritas sa svojim glazbenicima vraćaju u zagrebački Sax, mjesto na kojem je album Igra prije 20 godina doživio svoju koncertnu promociju, i mjesto na kojem su pjesme poput “Sami na ulici“, “Budim se“ i istoimene “Igra“ započele svoj put prema beskraju.