ČIGRA LIMAČ KUP: U Domu sportova održava se najveće regionalno natjecanje u taekwondou za djecu

Čigra limač Kup
Foto: Taekwondo klub Čigra

Deveto izdanje najvećeg regionalnog natjecanja u taekwondou za djecu Čigra limač Kup održat će se u subotu, 10. ožujka, u 12 sati u Domu sportova. Ove će se godine natjecati 799 djece, a svako od njih, bez obzir na plasman, dobit će medalju, najavili su iz Taekwondo kluba Čigra koji je organizator ovog natjecanja.

Bit će tu šaroliko društvo od vrtićke do srednjoškolske dobi, od onih koji se uče prvim koracima u taekwondou do sportaša koji već postižu rezultate.

“Cilj nam je promicanje nenasilja, kao i usmjeravanje djece prema sportu i sportskim druženjima od najranije dobi. Čast nam je što će treću godinu zaredom na turniru sudjelovati i djeca sa sindromom Down, koja elemente taekwondoa uče u sklopu našeg programa Čigrin let. 30-tak djece s posebnim potrebama pokazat će kako dječji osmjeh ruši sve predrasude i kako u sportu ima mjesta za sve. Dokaz tome je i naš Dinko Durić, koji je svoj sportski put počeo prije dvije godine u Čigrinom letu kao 8-godišnjak, da bi nedavno postao prvak Hrvatske i prvak Grada Zagreba u disciplini para poomsae“, poručuju organizatori ovog natjecanja.

Nakon svečanog otvorenja turnira, bit će predstavljen program Na krilima Čigre za odrasle osobe s intelektualnim i fizičkim poteškoćama koje besplatno treniraju disciplinu parapoomsae. Novi je to projekt taekwondo kluba Čigra čiji su članovi početkom veljače postali ekipni prvaci Grada Zagreba.

Također, bit će održan i 6. Čigra Open, kriterijski turnir Hrvatskog taekwondo saveza za Nacionalnu rang listu juniora i prvi kriterijski turnir za ulazak u reprezentaciju u formama. 15 para sportaša iz Hrvatske i inozemstva nastupit će u disciplini parapoomsae disciplini.

Cijeli program održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović i gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a svoj dolazak potvrdile su poznate osobe iz sportskog i javnog života poput Ćire Blaževića, Budimira Šobata Bude, Miroslava Brežana. Proslavljeni borci i treneri družit će se s djecom i ukazati im na važnost bavljenja sportom.

Natjecanja u Domu sportova počinju u 9.30 sati, a svečano otvorenje je u 12 sati.

Komentari