DVA SATA VRHUNSKE GLAZBE: Andrea Bocelli nastupom u Areni oduševio zagrebačku publiku

Andrea Bocelli u Areni
Foto: Luka Pilipović

Glazbenik međunarodnog glasa Andrea Bocelli, sinoćnjim nastupom u zagrebačkoj Areni, četvrti je put hrvatskoj publici pokazao zašto je jedan od najuspješnijih tenora svih vremena.

Slavni talijanski pjevač, za čiji se koncert u Areni tražila karta više, oduševio je prisutne izvedbama najpoznatijih opernih arija te svojim najvećim hitovima kao što su O sole mio, Canto della terra te brojnim drugima.

Ivana Vrdoljak Vanna i Andrea Bocelli u Areni
Foto: Luka Pilipović

Nastup su upotpunili glazbena pop diva Ivana Vrdoljak Vanna koje je otpjevala duet s Andreom Bocelliem, pjesmu Canto della terra te solo L’appuntamento. Vanna je tako zagrebačkoj publici još jednom pokazala svoje vrsne glasovne sposobnosti. Na stageu su se pridružili i Zagrebačka filharmonija pod vodstvom sjajnog dirigenta Marcella Rota te Akademski zbor ”Ivan Goran Kovačić” koji su bili vrsna glazbena pratnja bezvremenskim vokalima. Uz najavljene goste, publiku je iznenadio i jedan od najpoznatijih talijanskih vokala te legenda talijanske glazbe, Albano.

“Zahvalio bih prvenstveno publici koja je prepoznala ovaj vrhunski kulturni događaj i došla u tolikom broju, potom Vanni koja je publiku ostavila bez teksta, a potom i svom teamu koji je vrijedno radio sve ove mjesece kako bismo uspjeli realizirati ovako značajan koncert i organizirati ga na tako visokom nivou”, izjavio je direktor Star produkcije Alen Ključe.