Cibona razbila Zadar u Draženovom domu, ni jednog trena pobjeda nije bila u pitanju

Cibona razbila Zadar u Draženovom domu, ni jednog trena pobjeda nije bila u pitanju
Foto: KK Cibona

U 15. kolu ABA lige Cibona je u derbiju pred popunjenim Draženovim domom uvjerljivo pobijedila Zadar rezultatom 89-60.

Izabranici Ivana Velića su od samog početka ušli furiozno u utakmicu, kontrolirali su cijeli susret i na kraju stigli do vrijedne pobjede i bijeg sa dna tablice ABA lige.

Dvoznamenkasti kod Vukova bili su Ivan Novačić sa 20 poena, Matic Rebec je zabio 16, Shane Gibson 14, a Marin Rozić 10 poena.

“Bilo je danas lijepo igrati. Pogotovo zato što je bila dobra atmosfera i skupilo se ljudi. Uvijek je gušt igrati u takvoj atmosferi. Čestitke igračima. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. Bili smo jako dobri, fokusirani. Sve to bez obzira što smo zadnja 3 tjedna odigrali praktički sve treninge bez punog rostera. Nismo kukali, to smo nekako sakrili. I večeras su neki igrači igrali pod ozljedama i to još više daje na značenju za ovu veliku pobjedu večeras. Katić je ozljeđen, Bilinovac je igrao pod injekcijama, Vucić je isto bez treninga zadnjih 5 dana, dalje da ne nabrajam. Pokazali smo opet da smo tim i kad nam ‘voda dođe do grla’ i kad nam je najteže da najbolje funkcioniramo. Tako je bilo i večeras”, izjavio je nakon utakmice Ivan Velić, trener Cibone.

“Svi koji su bili u dvorani su vidjeli da je Cibona bila 2 razine iznad nas, bili su brži, precizniji, koncentriraniji, bolje su se dodavali, bolje su se kretali i to nekako mogu razumjeti”, rekao je Danijel Jusup, trener Zadra, te dodao: “Ono što meni najviše smeta je što nismo pokazali emociju. I kad smo gubili nismo se živcirali što gubimo. Jednostavno smo pustili da to sve prođe mimo nas. To je doslovno za zabrinuti se i to je ono što nas brine i boli. O ovim elementima košarke što reći, bili smo 2 razine ispod.”

Komentari