British Airways za božićne blagdane otvara liniju London – Zagreb, Croatia Airlines uvodi dodatne letove

Foto: Pixabay

British Airways u vrijeme Božića i Nove godine ponovo će uspostaviti liniju London Heathrow – Zagreb, piše specijalizirani portal Croatianaviation.com.

Croatia Airlines također povećava broj letova na ovoj liniji!

British Airways ove je godine vrlo često mijenjao svoj raspored na liniji London – Zagreb, linija je u rujnu bila suspendirana sve do kraja listopada, zatim je prometovala vrlo kratko, svega dva tjedna, da bi kompanija ponovno obustavila promet prema Zagrebu.

Do sredine studenog kompanija je nudila značajan broj direktnih letova između Zagreba i Londona od sredine prosinca. Međutim, što se više bližimo najavljenim letovima, to kompanija značajnije reducira broj polazaka na ovoj liniji upravo u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

Od strane British Airwaysa portal Croatianaviation.com je dobio potvrdu kako će ova linija biti u prometu od 20. prosinca do 05. siječnja, kompanija će na njoj obaviti svega 5 povratnih letova, daleko manje od prvotno planiranog. Linija London Heathrow – Zagreb – London Heathrow prometovat će 20., 22. te 29. prosinca. U siječnju su dostupna svega dva leta – u nedjelju, 03. i utorak, 05. siječnja.

Ostaje pitanje zbog čega British Airways nije ostavio u prodaji više polazaka na ovoj liniji upravo u vrijeme blagdana kada su svi letovi gotovo mjesec dana unaprijed vrlo dobro popunjeni.

Kompanija ima vremena dodatno otvoriti prodaju na određenim polascima, no do sada je radila upravo suprotno – smanjivala broj letova prema Zagrebu za nadolazeće blagdane.

Croatia Airlines uvodi dodatni let za London

Croatia Airlines, koja jednom tjedno (ponedjeljkom) prometuje između Zagreba i Londona, od sredine prosinca nudi i drugi let tjedno na ovoj liniji. Dobar je to potez nacionalne aviokompanije koja očito prati što radi konkurencija na ovoj liniji i na vrijeme otvara prodaju.

Croatia Airlines uz letove ponedjeljkom, u prodaji ima direktne letove 19., 23. i 30.12. U siječnju su dostupni letovi subotom, 02. te 09.01. 02.01.

Svi koji požele blagdane provesti u Hrvatskoj imat će poprilično težak zadatak u organizaciji putovanja, s obzirom na to da će letovi između Londona i Zagreba biti poprilično rijetki za ovo doba godine.

Osim British Airwaysa i Croatia Airlinesa, nema sumnje da će veliki broj putnika putovati i drugim kompanijama, s zaustavljanjem npr. u Amsterdamu i Varšavi.