Bira se Zagrepčanka godine, ako imate svoj prijedlog, uputite ga Gradskoj skupštini

zagrepcanka-godine

U tijeku je još jedan izbor za Zagrepčanku godine. Naime, Odbor za javna priznanja Gradske skupštine raspisao je javni pozivni natječaj za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade Zagrepčanka godine.

Rok za podnošenje prijedloga je 1. ožujka. Prijedlog mora sadržavati ime, prezime, zvanje, zanimanje i adresu kandidatkinje te obrazloženje, a podnosi se Stručnoj službi Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.

Nagrada Zagrepčanka godine dodjeljuje se građankama Grada Zagreba koje su svojim djelovanjem pridonijele afirmaciji žena u društvu i u javnosti, afirmaciji ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te postigle prepoznatljive rezultate na podizanju kvalitete života žena u Gradu Zagrebu s gospodarstvenoga, socijalnoga, humanitarnoga i drugoga stajališta.

Zagrepčanka godine prvi put je proglašena 2007. godine, kada je ta čast, nažalost posmrtno, pripala Vjesnikovoj novinarki Ani Rukavina Erceg. Podsjetimo, Anino pismo “Želim život”, koje je uputila iz bolnice, boreći se s teškom bolešću, za nekoliko je dana osvojilo Zagreb i cijelu Hrvatsku.

Bio je to poticaj koji je doveo do formiranja banke matičnih stanica, bez koje oboljeli od leukemije u Hrvatskoj teško mogu naći darivatelja. Da nije bilo Anina pisma, zdravi možda nikada ne bi shvatili koliko je oboljelima od leukemije i limfoma potrebna njihova pomoć.

Prošle godine laskavom titulom Zagrepčanka godine nagrađena profesorica Lovorka Galetić za uspješnu dugogodišnju karijeru na Ekonomskom fakultetu. (Z.E.)

Foto: Zagreb.hr