BILI SU MOKRI I PROMRZLI: Policija kod Slavonskog Broda spasila migrante, troje djece i 13 odraslih

Foto: PU brodsko-posavska

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske danas su, oko 10.30 sati, između zaštitnog nasipa i korita rijeke Save na nepristupačnom terenu uočili više osoba, potom su ih doveli do zaštitnog nasipa te službenim policijskim vozilima prevezli u policijsku postaju.

Radi se o 16 stranih državljana (5 državljana Republike Kube, 9 državljana Republike Irak te 2 državljana Sirijske Arapske Republike) među kojima je i troje djece, a koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Budući da su osobe bile mokre i promrzle pružena im je medicinska pomoć. Policijski službenici su im u suradnji s djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću te tople napitke i hranu, priopćila je Pu brodsko-posavska.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika na utvrđivanju okolnosti nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku te podnošenju odgovarajućih pismena.

Ponovno upozoravamo osobe koje čamcima na nezakonit način prelaze državnu granicu da to ne čine jer na taj način riskiraju život. Naime, u ovim zimskim mjesecima rijeka Sava je nabujala, puna virova i naplavina.
Također, osobe koje nezakonito uđu u Republiku Hrvatsku, ili osobe koje im u tome pomažu ili potiču, čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti adekvatno sankcionirane.