BEROŠ IZNIO NOVE PODATKE: Imamo 66 novooboljelih, ukupno je sada 1600 zaraženih koronavirusom

Vili Beroš
Foto: Screenshot HRT

U zadnja 24 sata imamo 66 novodetektiranih bolesnika, ukupno 1600, te dva preminula bolesnika, muškarca i ženu stare 66 i 70 godina, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj koferenciji za medije Stožera civilne zaštite u 14 sati.

Novopreminuli su bili kronični bolesnici s Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu, a ukupni broj preminulih od koronavirusa u Hrvatskoj je sada 23, javlja HRT.

“Izvršeno je 16.381 testiranje, 690 u zadnja 24 sata, što daje postotak pozitivnih od 9,77 posto”, rekao je Beroš.

Na respiratoru je 34 bolesnika, dva su nova u bolnici u Koprivnici.

Trenutno je hospitalizirano 367 ljudi, deset više u odnosu na jučer. Otpuštenih iz bolnice je 15 više, ukupno 256, a kod kuće je 35 novih ozdravljenih, ukupno 117.

“Oporavljenih u ovom trenutku imamo 373”, rekao je Beroš.

Beroš je čestitao Uskrs svima koji slave te zahvalio na disciplini, a potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako je većina našla način da proslavi Uskrs uz zaštitu zdravlja.

U Zagreb je danas izravnom letom iz Šangaja stigao zrakoplov s oko 60 tona zaštitne opreme koja je potrebna hrvatskom zdravstvenom sustavu i drugim službama koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije koronavirusa, priopćeno je iz Vlade RH.

Teretnim zrakoplovom kineske tvrtke SF Airlines dopremljene su veće količine zaštitnih maski, odijela, naočala, rukavica, kao i beskontaktni toplomjeri koji će se koristiti za trijažu i dijagnostiku pacijenata.

Zaštitnu opremu koja je danas stigla iz Kine Beroš je nazvao najljepšim darom za Uskrs. Naveo je kako je osim kupljene robe jedna državna kineska kompanija dala donaciju Hrvatskoj te da je i hrvatska dijaspora u Kini donirala Crveni križ.