BEBEK I THE FRAJLE RUŠE REKORDE: “Žute ruže” su pravi hit na Youtubeu! [VIDEO]

Željko Bebek i The Frajle zajedno pjevaju Bebekov veliki hit “Žuta ruža”
Foto: Sandra Mihaljević

Prošlo je tek tjedan dana od puštanja u javnost novog spota i pjesme Frajli, a odmah po izlasku, u istome danu, pjesma je dospjela među 40 najgledanijih pjesama na platformi YouTube. Riječ je o pjesmi “Žuta ruža“ koju su the Frajle otpjevale s legendarnim Željkom Bebekom.

Tjedan dana poslije, pjesma se nalazi na 10. mjestu najgledanijih videa u Hrvatskoj, s više od 290 tisuća pregleda!

S obzirom na videa koja inače dospiju na trending poziciju YouTube platforme, ove brojke mogu se smatrati ogromnim uspjehom, jer pjesma i spot donose isključivo i samo dobru glazbu, prekrasan ambijent, uz sinergiju Željka Bebeka i djevojaka iz Frajli, bez dodatnih popularnih “trikova“, kojima se većina glazbenika mora služiti kako bi dostigli sličan uspjeh.

“Žuta ruža“ Željka Bebeka objavljena je 1989. godine na albumu “Niko više ne sanja“, a gotovo ne postoji osoba koja, kad čuje prve taktove pjesme, ne poželi zapjevati “Miruj, miruj, srce ti, suzo nemoj padati…“. To potvrđuju same brojke, no i brojni komentari publike i slušatelja, koji su se iznova podsjetili na ljepotu i jednostavnost kakve su nosile pjesme iz nekih starijih vremena.

Video spot za pjesmu sniman je na Petrovaradinskoj tvrđavi te na Salašu 137, a iza njega stoje redatelji Sandra Mihaljević i Igor Ivanović.

Pjesma “Žuta ruža“ nalazi se na aktualnom album Frajli, “Obraduj me“, koji donosi deset obrada nekih od najpoznatijih pjesama poznatih regionalnih glazbenika. Neke pjesme stare su čak 20 ili 30 godina, no i dan danas publika ih obožava i rado sluša.

Zanimljivost ovog projekta je što su Frajle u svakoj pjesmi ugostile i originalnog izvođača, čime je svaka pjesma, uz novu energiju i ruho, dobila i sasvim poseban pečat. Spoj glasova i energije samih Frajli, uz glasove poznatih izvođača poput Vanne, Tijane Dapčević, Borisa Novkovića, Kikija Lesendrića, Alke Vuice, Nine Badrić, Saše Lošića, Jasne Zlokić, Anice Dobra ili Željka Bebeka, donijeli su starim evergreenima jednu novu dimenziju.

Na koncertima koje Frajle pripremaju u sljedećim mjesecima, od Hrvatske, preko Slovenije do Makedonije, “Žuta ruža“ bit će neizostavni dio repertoara.