Bandić zaboravio predati listu za četvrt Peščenica-Žitnjak!

milan-bandicMilan Bandić nema svoju nezavisnu listu u čevrti Peščenica-Žitnjak. A riječ je o četvrti u kojoj Bandić živi, koja je dosad bila njegov bastion i u kojoj je napravio prve političke korake, u općinskom komitetu Saveza komunista Hrvatske.

“Nema liste jer su se gradonačelnik i Ivan Šikić dogovorili da je neće predati jer tamo ionako stalno pobjeđuju”, rekla je Senka Knežević iz Bandićeva izbornog stožera, piše 24sata.

Šikić je Bandićev “politički otac”. Službeno obrazloženje da listu nisu predali kako ne bi pobijedili je neobično. Prema toj logici Bandić bi trebao odustati i od kandidature za gradonačelnika jer stalno pobjeđuje. Iako Knežević to opovrgava, prema informacijama 24sata, Ivan Šikić je zaboravio sastaviti listu i predati je. Iako ju je on trebao nositi. Bandić je, navodno, bio neopisivo ljut zbog gubitka te četvrti. Da mu je stalo osvojiti vlast i u četvrtima, jasno je iz ostalih 16 lista. Uz svoje suradnike istaknuo je poznata imena.

Listu za Sesvete nosi mu Marijan Tomurad, bivši načelnik zagrebačke policije. Na listama su i operna pjevačica Sandra Bagarić, bivša bacačica kladiva Ivana Brkljačić, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, pisac Zvonimir Milčec, obrtnica Josipa Cahun Szkely, glumica Kostadinka Velkovska…