Biciklist Ostojić: Stanje biciklističkih staza je tragikomično – VIDEO

U izbornoj kampanji kandidati su spremni na kojekakve akcije kako bi privukli pažnju (potencijalnih) birača.

ostojic-bicikl

Tako se Rajko Ostojić, kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, jučer odlučio pred građanima pokazati kao biciklist, i to na gradskim biciklističkim stazama.

“Situacija s biciklističkim stazama i općenito infrastrukturom u gradu je tragikomična. Broj najrazličitijih prepreka na koje sam naišao samo u jednoj kratkoj vožnji je nevjerojatna. Semafor usred biciklističke staze najbolje ilustrira da ne postoji nikakvo promišljanje, plan, ili odgovornost kod ljudi iz Gradske uprave koji se bave biciklistima. Staza doslovno malo ima pa malo nema, kao da se netko rugao zdravom razumu kad ih je planirao i projektirao”, izjavio je Rajko Ostojić.

Iz njegova izbornog stožera kažu da se mu je cilj bio iz prve ruke se još jednom uvjerio u stanje biciklističke infrastrukture u gradu. A oni su, kad se Ostojić već nakanio uzeti bicikl i pripadajuću opremu, ipak ponijeli kameru, ovjekovečili ovu “insopekciju” i snimku postavili na Ostojićev YouTube kanal.

Pogledajte! Na snimci ćete vidjeti da ispred Ostojića vozi nekakva trokolica s kamermanom koja je, ako nije ishodovana neka posebna dozvola, čitavo vrijeme kršila prometne propise.